Ești aici > Forum > Drept penal

Plangere importiva deciziei procurorului

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 20-01-2016
Vizitator
In data de 01.12.2013 tatal meu a avut un accident de masina din care a rezultat decesul lui, mentionez ca tatal meu era pieton. M-au tinut un an de zile cu dosarul la politie fara se se intample nimic si inca un an la procuratura, intr-un sfarsit am ajuns in instansa insa am ajus dupa ce am depus plangere impotriva deciziei procurorului. Desi decizia procurorului nu are un fundament solid, deoarece in nici o declaratiea nu apare ce spune el din contra apar dovezi clare ca tatal meu se afla pe trecere de pietoni, inclusiv fica soferului care l-a omorat pe tatal meu in depozitia sa mentioneaza ca tatal meu se afla pe trecerea de pietoni si alti martori, acesta a stabilit o distanta de 15 metri de trecerea de pietoni, mai mult de atat a argumentat cu acest raspus : " Este adevarat ca soferul "X" franeaza si il vede de la o distanta de 60 de metri, si este normal sa il lase sa treca fiin pe bandal lui dar soferul " cel care il omorase pe tatal meu " nu era obligat sa il vada, deoarece nu era pe banda lui ! " Soseaua are doua benzi fara scuar. Mentionez ca tatal meu trecea strada foarte incet, fiind lovit la picioar, mai mult de atat sunt dovezi cum am spus si mai sus care arata ca tatal meu isi incepe traversarea pe trecerea de pietoni. As vrea sa stiu daca tatal meu a respectat legea s daca soferul era obligat prin lege sa obreasca masina si care ar fi aceaste articole ? Am auzit si ca ar fi un articol care oblig soferii sa reduca viteza si sa sporeasca atentia in cazul in care un pieton se apropie de trecere de pietoni, si ca este o lege care obliga conducatori de vehicul sa aiba o anumita viteza la trecerea de pietoni. Insa nu gasesc aceste legi, stiu doar ca, conform art. 72 alin.2 soferul era obligat sa il lase sa treaca, desi procurorul nu tine cont de acest aspect !
Răspunde
 12-05-2016
Vizitator

Banescu Vasile Gabriel a scris pe 20-01-2016:
Am auzit si ca ar fi un articol care oblig soferii sa reduca viteza si sa sporeasca atentia in cazul in care un pieton se apropie de trecere de pietoni, si ca este o lege care obliga conducatori de vehicul sa aiba o anumita viteza la trecerea de pietoni. Insa nu gasesc aceste legi, stiu doar ca, conform art. 72 alin.2 soferul era obligat sa il lase sa treaca, desi procurorul nu tine cont de acest aspect !

Da, vedeti prevederile din H.G. nr.1391/2006, potrivit cărora pe timpul nopţii,este obligat la reducerea vitezei în apropierea trecerii de pietoni și prevederile art.123 lit.g şi h din acelaşi act normativ potrivit cărora, conducătorul auto este obligat să circule cu o viteză care nu depăşeşte 30 km/h în zona de acţiune a indicatorului de avertizare ,,Copii” în intervalul orar 0700-2200 precum şi la trecerile pentru pietoni nesemaforizate semnalizate prin treceri şi marcaje. De asemenea, trebuie adaptatată viteza în funcţie de condiţiile de drum (pe timp de noapte, carosabil umed), astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, altfel se încalcă prevederile art.48 din O.U.G. 195/2002 (Codul rutier)

S-ar putea sa va ajute si speta asta:
http://legeaz.net/spete-penal/ucidere-din-culpa-circumstante-atenuante-173-2012
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.