Ești aici > Forum > Drept penal

Chemarea în judecata a unei firme dintr-o alta țară comunitară

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 11-09-2017
Vizitator
In anul 2017 am cumparat de pe un magazin online din Polonia un gratar ce functioneaza pe baza de combustibil gel si nu face fum. L-am cumparat cu acte, factura, extras de cont, etc. Se pare, ca la baza este o firma in Anglia.
La cateva luni de la cumparare m-am decis sa-l folosesc. I-am gasit locatia punandu-l deasupra aragazului unde aveam si hota.
Acest gratar se compune din doua parti. Partea superioara din tabla de inox in care se gatesc bucatele si partea inferioara din tabla de culoare neagra.
In cadrul partii inferioare se regasesc doua locatii in care se introduc doua spirtiere din tabla de inox, spirtiere ce se incarca cu combustibil special tip gel.
In ziua in care l-am folosit l-am aprins si mi-am vazut de treaba prin casa. La cateva minute cand m-am dus sa vad de gratar acesta era in flacari, toata partea inferioara de tabla neagra se aprinsese si flacarile ajungeau pana la mobila. Riscand sa dau foc la casa asa cum era in flacari l-am luat cu ambele maini si l-am scos pe geamul de la bucatarie.
In urma actiunii mele m-am ales cu o arsura de gradul 2B pe cca. 7% suprafata piele pe abdomen, torace, si ambele mani. Dupa 15 zile spitalizare la sectia de arsi la spitalul de urgenta Floreasca cu dosarul medical doresc sa incep demersurile sa-i dau in judecata sa fiu despagubit deoarece consider ca normele de securitate la construirea gratarului nu sunt respectate aceea tabla neagra fiind de fapt vopsita cu vopsea inflamabila ce s-a aprins si ardea toata cu flacari.
Acum sunt constient ca de unde am cumparat gratarul este doar un magazin nu si producatorul acestui gratar.

Intrebarea 1: Trebuie sa-i dau in judecata aici in Romania sau in tara lor de activitate?
Intrebarea 2: La ce tip de avocat sa apelez?
Intrebarea 3: Exista in romania vre-o firma autorizata sa examineze daca acest gratar indeplineste normele de protectie/securitate sau la o asemenea firma se va apela la acordul celor doua parti?

MULTUMESC.
Răspunde
 24-10-2017
Vizitator

Buna,

Inainte de a demara orice actiune, trebuie sa te asiguri ca ai folosit produsul in conformitate cu instructiunile de utilizare.

Intrebarea 1: Trebuie sa-i dau in judecata aici in Romania sau in tara lor de activitate?

Avand calitate de consumator beneficiezi de protectie si introduci actiunea pe teritoriul Romaniei.

Intrebarea 2: La ce tip de avocat sa apelez?

Iti recomandam sa transmiti initial o adresa catre ANPC prin care sa sesizezi aceasta problema. Ulterior, poti introduce o actiune inaintea instantei de judecata solicitand despagubiri pentru prejudiciile produse prin folosirea respectivului produs (inca o data atentie sa fii respectat pe deplin instructiunile de utilizare). Poti solicita inclusiv cheltuielile cu spitalizarea si sa iti recuperezi, daca solutia in instanta este favorabila, cheltuielile cu un eventual avocat. Daca ai nevoie de mai multe detalii, trimite-ne un email.

Intrebarea 3: Exista in romania vre-o firma autorizata sa examineze daca acest gratar indeplineste normele de protectie/securitate sau la o asemenea firma se va apela la acordul celor doua parti?

Aceasta chestiune se va stabili printr-o expertiza dispusa in cadrul unui eventual litigiu.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.