Ești aici > Forum > Drept penal

Furt hot batut plangere hot

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 21-09-2017
Vizitator
buna seara.
acum 3zile am.prins un hot in timp ce voia sa plece cu bicicleta mea dupa ce ia taiat legatoarea.
l am lovit cu pumnii si i am luat clestele de taiat si adidasii.
acuma ma ameninta ca va depune plangere.
eu risc ceva?
multumesc.
mentionez ca dupa ce l am batut l am lasat sa plece.
Răspunde
 24-10-2017
Vizitator

Buna,

In principiu, tu poti formula plangere impotriva respectivului pentru tentativa de furt iar respectivul poate iti face plangere pentru loviri sau alte violenţe. Nu este exclusa aceasta chestiune. Te poti lega in aparare de art. 26 alin. (1) C. pen.: „nu este imputabilă fapta prevăzută de legea penală săvârşită de persoana aflată în stare de legitimă apărare, care a depăşit, din cauza tulburării sau temerii, limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea atacului”.
Răspunde
 06-11-2018
Vizitator
Dvs l-ati prins pe hot in flagrant si trebuia sa il retinenti - legea va da acest drept si sa il predati organelor de politie.
Nu aveati dreptul sa il loviti.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.