Ești aici > Forum > Drept penal

Lovirii și alte violențe asupra copiilor

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-04-2018
Vizitator
In urma cu câteva zile băiețelul meu în vârstă de 9 ani ,s-a certat și îmbrâncit cu un alt copil pe strada. Acesta sa dus la bunica care a ieșit și mi-a bătut copilul. La apucat cu mâinile de gât unde a rămas și niște escoriatii și zgârieturi la tras de păr și la lovit cu pumnul în spate de mai multe ori. De asemenea a luat i piatră și la amenințat că dacă mai trece pe strada ii sparge capul. Aflând am chemat poliția am depus plângere . Am scos certificat medico-legal in care prevede 2-3 zile îngrijire. Ce trebuie sa fac mai departe? Ar fi mai bine sa angajez avocat?
Răspunde
 12-10-2018
Vizitator

Cel mai bine este ca politia sa ii puna in vedere copilului care l-a batut pe copilul dvs si bunicii acestuia sa nu se mai lege niciodata de copilul dvs.
La randul sau copilul dvs nu trebuie sa mai intre in legatura cu acel copil sa il evite cand il vede.
Daca problema nu se poate rezolva asa atunci depuneti o plangere la parchetul (la procuror) de pe langa judecatorie in care sa expuneti faptele si sa solicitati tragerea la raspundere penala a copilului bataus si a bunicii acestuia pentru loviri si alte violente.
In plangere veniti si cu proba de expertiza medico-legala.
Procurorul deschide urmarirea penala impotriva acestora si daca ii gaseste vinovati prin rechizitoriu ii trimite in judecata.
Instanata hotaraste si le stabileste pedeapsa penala prevazuta de lege : amenda sau inchisoare.
In functie de pedeapsa aplicata se pune in executare hotararea instantei de plata a amenzii sau de executare a pedepsei in penitenciar.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.