Ești aici > Forum > Drept penal

Reabilitarea din oficiu

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 26-10-2018
Vizitator
Am avut o condamnare cu suspendare de 2ani în urmă cu aproximativ 23 ani, recent mi-am scos certificatul de cazier judiciar și acum este curat :,,solicitantul nu este înscris în cazierul judiciar,,. Întrebare: Mai rămâne în baza de date a autorității care ține evidența cazierului fapta pentru care am fost condamnata? Dacă eu plec în Anglia unde ti se aplica DBS, și ei cer sa zicem trecutul tau din cazierul judiciar deși acum este curat , această faptă se mai regăsește în cazierul judiciar sau reabilitarea din oficiu șterge și faptă comisă sau ea rămâne pentru tot restul vieții în acesta bază de date că faptă comisă.?
Răspunde
 26-10-2018

Am avut o condamnare în urmă cu 23 ani, recent mi-am ridicat cazierul și este curat, citez: ,,Solicitantul nu este înscris în cazierul judiciar. Întrebare :Rămâne totuși faptă înscrisă în baza de date a autorității care a emis acest certificat de cazier judiciar sau și faptă este radiata ?
Răspunde
 04-11-2018
Vizitator
Este posibil ca fapta pe care ati comis-o sa ramana undeva in baza de date dar acest lucru nu conteaza in niciun fel in cadrul activitatilor pe care le realizati in viitor daca ati fost reabilitata din oficiu si astfel cazierul judiciar al dvs devine unul curat.
Faptul ca ati fost condamnata o stiu numai organele de executare (politie, procuror) dar orice persoana care citeste cazierul dvs (functionar de stat, persoana fizica, politie - alta decat cea care a pus in executare condamnarea dvs) nu cunoaste ca ati fost condamnata deoarece in cazier scrie negru pe alb ca nu ati comis nicio infractiune (niciodata).

Totusi este posibil ca in anumite evidente sa fie mentionat ca ati suferit o condamnare dar cei care va citesc cazierul nu cunosc acest lucru, ci numai dvs, familia, prietenii si oragenele cu care ati executat fapta.
Atat timp cat aveti cazierul curat va bucurati de toate drepturile si libertatile pe care le are orice cetatean roman sau strain.
Răspunde
 08-06-2023
Vizitator
Buna seara, am o intrebare. Am avut o condamnare cu suspendare si de la serviciul probatiune Bucuresti, mi s-a spus ca voi avea cazier pana in luna iunie a acestui an.
este necesar sa fac vreun demers sau se sterge cazierul automat? Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.