Ești aici > Forum > Drept penal

Infractiuni cu carduri bancare.

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 28-12-2018
Vizitator
unsul gratuit in maxim 2 ore! – Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii
Message Sent (go back)
Nume: StefAniia

Numar telefon:

Problema Juridica: Avatar Stefania Maria
Vizitator
Buna seara. As dori si eu un raspuns la o situatie in care nu stiu ce as putea face.
Am un amic, care este arestat de o luna si o saptamana (eu tocmai de Craciun am aflat, pt ca nu am mai vorbit cu el din septembrie.) si nu stiu cum pot afla mai multe despre acel dosar (daca as putea afla la tribunal..), este vorba despre o "grupare" de tineri, din cate am citit pe internet, sunt implicati peste 90 de tineri..ceea ce imi este putin cam greu sa cred ca sunt atat de multi, care se ocupau cu "clonarea de carduri bancare" Nu stiu cat de mult a fost implicat amicul meu, si nici de cand a fost in situatia asta, insa as vrea sa merg sa vorbesc cu mama lui sa ii spun daca exista vreo solutie de a-l scapa de acolo. Mi-a spus un politist ca daca el va coopera si va da numele tuturor celor implicati ar putea primi pedeapsa minima si neavand alte antecedente in trecut, ar putea primi cu suspendare. Pe 20 decembrie ar fii trebuit sa fie procesul, insa am inteles ca nu a mai avut loc, deoarece asteapta ca unul dintre cei implicati sa dea numele tuturor. Care ar fii sansele de scapare, sau sa primeasca cu suspendare? Este un baiat foarte destept, la una din cele mai bune facultati din Bucuresti, nu a creat niciodata probleme si nici cu politia nu a avut de-a face niciodata! Care ar fii "pasii" pe care ar trebui sa ii urmeze pt a scapa de situatia aceasta? M-am tot informat si eu si este "serioasa" treaba asta, nu ma asteptam sa fie chiar atat de grav, insa ar putea primi multi ani daca se dovedeste a fii vinovat si el si avand dovezi impotriva lui.
Ajutati-ma si pe mine, va rog din suflet! Sunt disperata, nu stiu la cine sa mai apelez.
Răspunde
 29-12-2018
Vizitator

Deoarece amicul dvs este arestat de o luna si o saptamana inseamna ca impotriva lui procurorul a inceput urmarirea penala.

Initial amicul dvs a fost arestat pentru 30 de zile (o luna) iar ulterior impotriva sa s-a dispus prelungirea arestarii preventive pentru inca 30 de zile (din care a executat deja o saptamana).

La expirarea acestor 30 de zile (doua luni in total) amicul dvs poate fi pus si judecat in libertate sau impotriva sa poate fi dispusa din nou prelungirea arestarii preventive pentru inca 30 de zile.

Acum in baza art. 242 alin. 2 si 4 Cod de procedura penala amicul dvs poate depune o cerere - ar fi bine prin avocat - la politistul care a discutat cu el si care se ocupa de cazul sau sau la procuror, in care sa solicite: INLOCUIREA ARESTARII PREVENTIVE CU MASURA ARESTULUI LA DOMICILIU.

In cerere amicul dvs trebuie sa mentioneze ca recunoaste si regreta fapta, ca nu va comite noi infractiuni daca executa arestul la domiciliu si ca este cooperant cu organele judiciare (politist, procuror) in vederea descoperirii celorlalti faptuitori.

Arestul la domiciliu este o masura preventiva care consta in obligatia impusa inculpatului - amicului dvs - pe o periada determinata de a nu parasi imobilul unde locuieste fara permisiunea organului judiciar si de a respecta urmatoarele obligatii:

1. sa se prezinte in fata organului judiciar: politist, procuror, judecator, ori de cate ori este chemat;
2. sa nu comunice cu persoana vatamata sau cu alte persoane stabilite de organul judiciar.

In timpul cat executa arestul la domiciliu, amicul dvs poate solicita printr-o noua cerere la politist, procuror (prin avocat) INLOCUIREA ARESTULUI LA DOMICILIU CU MASURA CONTROLULUI JUDICIAR.

Controlul judiciar este o masura prin care inculpatul - amicul dvs - se afla in libertate dar trebuie sa respecte anumite obligatii:

- sa se prezinte la organul judiciar cand este chemat, sa informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei, sa nu depaseasca o anumita limita teritoriala, sa nu se deplaseze in anumite locuri stabilite de organul judiciar, sa poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, sa se supuna unor masuri de control, sa nu detina arme, sa nu conduca anumite vehicule, etc.

Dar pentru inlocuirea arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu sau cu masura controlului judiciar trebuie ca amicul dvs sa NU COMITA NOI INFRACTIUNI PE DURATA EXECUTARII ACESTOR MASURI SI SA RESPECTE OBLIGATIILE IMPUSE DE ORGANUL JUDICIAR.

Prin dispunerea acestor masuri mai usoare amicul dvs va fi judecat in libertate.
Răspunde
 29-12-2018
Vizitator
Deoarece amicul dvs se afla in stare de arest preventiv dosarul poate fi studiat numai de amicul dvs si de avocatul sau.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.