Ești aici > Forum > Drept penal

Autoaparare cu pistol neletal tip bila cu cauciuc

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 20-03-2019
Vizitator
Mi sa intamplat odata cand veneam acasa cu microbuzul sa fiu batut de ditamai matahala de om din cauza unui conflict foarte vechi din liceu cand el nu stiu ce imi facuse si eu gen il spusesem la diriga si la lasat repetent scazandu-i nota la purtare si zicea ca daca o sa mai dea de mine o sa ma distruga si uite asa dupa ce am terminat liceul a facut soarta cand veneam acasa cu autobuzul, el sa stea fix pe scaunul din fata mea si ma luat la pumni calumea. Iar acuma intrebarea mea este: Daca mi-as lua un pistol cu bile de cauciuc si sa dau si de permis de port arma, am voie sa ma apar cu el cand ditamai matahala ma ia la pumni si la picioare in autobuz?
Răspunde
 21-03-2019
Vizitator

Aveti dreptul sa dati de permis de port arma pentru pistol cu bile de cauciuc, dar acest pistol trebuie sa il folositi numai in scop de legitima aparare (autoaparare): adica numai in cazul in care ati fost atacat de o persoana;

Atacul trebuie sa fie material (loviri), direct (indreptat impotriva integritatii dvs fizice), imediat si injust (fara motiv, fara temei legal), iar apararea dvs trebuie sa fie proportionala cu gravitatea atacului - art. 19 Cod penal.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.