Ești aici > Forum > Drept penal

Am spart un cont de facebook si persoana a aflat cum ma numesc

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 20-10-2019
Vizitator
Am 20 de ani si am spart un cont de facebook la o fata din alt sat ca nu am avut ce face si pe contul ei doar am vorbit cu maicasa ca mi-am facut iubit politist dar nu am injurat sau sa o santajez cu ceva si pe urma i-am dat contul inapoi si am primit amenintari de la ea pe facebook cum ca mi-a facut deja plangere, au trecut deja 2 zile in care stau ingrozit de gandul asta dar momentan vad ca nu sa intamplat nimica si as vrea sa stiu la ce ma pot astepta sau daca e serioasa situatia
Răspunde
 20-10-2019
Vizitator

Prevenirea și combaterea criminalității informatice | Lege 161/2003

Infracțiuni contra confidențialității și integrității datelor și sistemelor informatice

Art. 42. - Legea 161/2003

(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârșită în scopul obținerii de date informatice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

(3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârșită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Răspunde
 20-10-2019
Vizitator
Aceleasi infractiuni contra sigurantei si integritatii sistemelor si datelor informatice sunt reglementate si de art.360 si art.362 Cod penal.

Conform art.366 Cod penal, tentativa se pedepseste.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.