Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie calculata gresit

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 18-02-2020
Vizitator
In anul 1994 a-m fost pensionat medical grad 2 Lg. nr 3/1977 ,iar in ianuarie 2002 a-m fost trecut de la gradul 2 la 3 invaliditate (Lg. nr 19/2000) si prin decizia data de casa de pensi mia trecut un stagiu complect de cotizare de 35 ani in loc de 30 cat era legal conform art 8 Lg 3/1977.
In anul 2005 mi-am schimbat domiciliu din Bucuresti in jud.Bacau si dosarul a fost transferat la Casa de pensi Bacau iar acestra emit o decizie in 31/12 /2005 prin nerespectarea deciziei initiale de inscriere la pensia de invaliditate in anul1994 Lg 3/1977.
Precizeaza in decizie ca dreptul de pensie de invaliditate sa ivit la data de ianuarie 2002 in loc de anul 1994 .
I-mi fixeaza un stagiu complect de cotizare de 35 ani in mod nelegal diminuindumi pensia in jur de 100 lei lunar pe o perioada lunga de timp .
In octombrie 2012 a-m fost trecut de la pensia de invaliditate la pensia de limita de vasta stabilindumi o pensie in valoare de 721 lei in baza legi 263/2010 .
Pe fluturasulde pensia de invaliditate aveam trecut 715 lei dar aceasta pensie de invalidirate a fost gresit calculate findca mi-a loat in calcul stagiu de 35 ani inloc de 30 .
Daca folosea un stagiu de 30 ani trebuia sa am in jur de 800 lei.
Recent acum cateva luni in urma a-m aflat ca toate deciziile de pensionare de invaliditate ,de schimbare domociliu in 2005 si de trecere de la pensia de invaliditate la pensia limita de vasta au fost gresite .
Intrebare rog sa-mi dati un sfat ce mai pot face in cazul meu.mai pot recupera din babi perduti pe operioada asa de lunga din 2001 si pana in present.
A fost legala trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de vasta .
In decembrie anul trecut a-m facut o cerere de revizuire dosar de pensie conf art 107 in care a-m aratat toate abuzurile facute de casa de pensi si faptul ca mia diminuat pensia pe o perioada asa de lunga .
A-m primit raspuns printro decizie prin care precizeaza ca pensia a fost stabilita in mod legal dar au trecut in aceasta decizie ca dreptul initial la pensie sa ivit in data de 31/12/2012 data cand sa facut transferal dosarului cand miam schimbat domiciliu.
A-u trecut intentionat aceasta data ca sa-si acopere abuzurile facute in anul 2005 .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.