Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Anularea, revizuirea si recalcularea unei decizii de pensie

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 02-03-2022
Vizitator
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca adeverinta cu sporurile cu caracter permanent este suficienta pana la data de 01.04.2001 sau trebuie pana la data depunerii dosarului de pensie (adica luna martie 2022).
Va multumesc.
Răspunde
 03-03-2022
Vizitator

Da.
Răspunde
 24-04-2023

Buna seara.Am iesit la pensie la limita de varsta anul trecut.Casa de pensii nu mi-a luat in considerare adeverinta de acord global.Am dat casa in judecata castigand atat pe fond cat si la apel.Casa de pensii mi-a emis o noua decizie luand in considerare si adeverinta de acord,dar nu mi-a mai fost dat si indice de corectie pentru acord ,ramanand cel initial.Nu trebuia revizuita pensia si nu recalculata avand in vedere ca eu am depus adeverinta odata cu dosarul de pensionare si nu ulterior?Este corect si legal?
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Răspunde
 25-04-2023
Vizitator
Undicele de corectie pentru acordul global putea fi luat in calcul doar daca hotara instanta.
Răspunde
 25-04-2023

Multumesc pentru raspuns.Sunt sanse ca prin judecata sa pot obtine indece de corectie pentru acord?
Răspunde
 25-04-2023
Vizitator
Nu pot eu sa apreciez asa ceva.
Pot sa spun doar ca pana veti termina procesul notiunea de indice de corectie va disparea din legislatia pensiilor publice.
Răspunde
 25-06-2023
Vizitator
Bună seara.Vă rog să mă ajutați să înțeleg următoarea situație:
1.Dacă încep un proces pentru recalculare pensie prin includerea venitului total în calculul punctajului la pensie(procesul probabil se va încheia în 2024), din ce dată va fi recalculată?(depun cererea pe 26.06.2023).

2.Va fi recalculat conform viitoarei legi? ( nr.de puncte ×VPR)?
3.Dacă cuantumul va fi mai mic , se va aplica acel cuantum?

Mulțumesc!
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.