Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensionare la limita de varsta conf art 58

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 08-07-2020
Vizitator
Buna ziua, am 54 de ani si sunt persoana cu handicap grd.2 , cu stagiul de cotizare de 34 ani dintre care 25 ani in grad de handicap , conf legii 263/2010, art.58 pot sa ies la pensie la limita de varsta nepenalizata cu 10 ani mai inainte de varsta standard . Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez la pensie la limita de varsta nepenalizata sau la pensie de invaliditate. Va pun aceasta intrebare deorece cei de la casa de pensii mi-au spus ca cererea de pensionare sa o fac conf pensiei de invaliditate. Legea spune ceva iar cei de la casa de pensii altceva. Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie competenta. Multumesc frumos
Răspunde
 08-07-2020
Vizitator

Dacă ați realizat 2/3 din stagiul complet în condiții de handicap accentuat, cererea trebuie sa se faca in baza art.58.
Câștigul este de 1/3 față de pensia de invaliditate cât și față de cea de limită de vârstă.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.