Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Indice de corectie

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 15-08-2020

Până când este valabil indicele de corecție 1,41?
Răspunde
 16-08-2020
Vizitator

31/12/2020
Răspunde
 16-08-2020

Va rog,as vrea sa va mai întreb ceva. Daca as depune actele in luna decembrie beneficiez de acest indice?
Răspunde
 17-08-2020
Vizitator
Cum gasesc raspunsurile la intrebarile mele?
Răspunde
 17-08-2020
Vizitator
Acolo unde ati pus-o.
Care este de fapt intrebarea ?
Răspunde
 17-08-2020

Sotia a iesit la pensie pt. limita de varsta pe 13.07.2013,iar in decizie nu se reflecta indicele de corectie!
Intr-un paragraf din "leg.pens." se spune ca toti care au iesit la pensie ,pt.limita de varsta,dupa 01.01.2012,au dreptul la acel indice.
Cum trebuie sa procedez?
Răspunde
 17-08-2020

Am gresit anul:2012
Răspunde
 18-08-2020
Vizitator
Legea 263/2010
Art.170
(1) Pentru persoanele înscrise la pensie începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat în condițiile art. 95 se aplică un indice de corecție calculat ca raport între 43,3% din câștigul salarial mediu brut realizat și valoarea unui punct de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizată cu rata medie anuală a inflației pe anul 2011.*)

Daca sunteti sigur ca nu vi s-a aplicat indicele de corectie depuneti o cerere de revizuire in in baza art.107(1) si (2) din legea 263/2010 in care cereti aplicarea indicelui de corectie.
Cererea va fi insotita de un cupon de pensie si o copie C.I.
Acestea se pot trimite prin posta cu confirmare de primire pe adresa casei locale.
Traiesc cu impresia ca eu v-am mai dat acest raspuns undeva.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.