Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie invaliditate

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 25-09-2020
Vizitator
Buna ziua.Sunt nascuta in 1961,24 sept,am in grupa a 2 a 9 ani si 3 luni,inainte de 2001.Sunt pensionata pe caz de boala din 2015.Cand ies de drept la pensie?
Răspunde
 25-09-2020
Vizitator

Postati:
Total stagiu de cotizare din decizia din 2015
Din ce se compune acesta
Răspunde
 25-09-2020
Vizitator
Stagiul total realizat,,36 ani si 20 zile,din care:in conditii normale de munca18 ani,8 luni si 16 xile,in gr II,leg.nr.3/1977,9 ani,2 luni si 27 zile,stagiu aferent grupa 3 ani si 3 luni,perioade asimilate 5 ani,4 luni si 20 zile(sunt incluse si studii superioare),stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporara de munca 5 luni di 17 zile.Pentru grupa s a adaugat 2 ani si 3 luni dar din varsta la care ar trebui sa ma pensionez respectiv 62 ani si o luna se scade 1 an si 6 luni,pe decizie fiind trecuta varsta de 60 ani si 7 luni care,se spune in decizia din 2015,ar fi varsta de pensionare a mea.Nu mi se pare corect,va rog daca puteti sa ma ajutati cu o explicatie legala.Va multumesc!
Răspunde
 25-09-2020
Vizitator
Rectific,stagiu aferent gr.II,2 ani si 3 luni.
Răspunde
 25-09-2020
Vizitator
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Limita de varsta la 60 ani si 7 luni.
Daca implineati 60 de ani si 1 luna inainte de 01/09/2021, atunci treceati la limita de varsta la acel moment pe legea 263/2010, reducerea find de 2 ani, in loc de 1 an si 6 luni.
Răspunde
 26-09-2020
Vizitator
Multumesc de raspuns,dar eu tot nu inteleg.Legea pensiilor s a schimbat,referitor si la grupele de munca.De ce nu se aplica o lege dupa ce este promulgata la toti viitorii beneficiari de pensie in acelasi mod?Ce sa mai vorbim de coeficientul de corectie:S a pensionat o cunostiinta in luna august,are punctajul total mai mic decat al meu si are pensie mai mare cu 300 lei decat mine,datorita acelui coeficient.Sunt f multe nereguli din care cauza apar si nemultumiri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.