Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Anulare deciziei de pensionare

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 03-10-2020
Vizitator
Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen de solutionare de către Casa Teritorială de Pensii a cererii titularului de anulare a deciziei de pensie.
De asemenea vă rog sa-mi spuneti prin ce act, Casa teritorială de pensii, soluționeaza cererea de anulare a deciziei de pensionare .
Va multumesc!
Răspunde
 04-10-2020
Vizitator

Nu exista un astfel de termen.
Cunosc un caz in care in aceeasi zi o persoana a depus cererea de anulare a deciziei de pensionare, si tot atunci(pe loc) a depus o alta cerere de deschidere de drepturi.
Anularea si depunerea altei cereri s-a facut pentru a beneficia de indicele de corectie de 1,41, in loc de 1,2.
Răspunde
 04-10-2020
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi spuneti, de asemenea, daca anluarea, la cererea titularului deciziei, se face tot prin decizie a Casei teritoriale de pensii. Atunci ar putea dura ceva timp. În aceste condiții, cererea nouă de pensie, este condiționată de emiterea noii decizii prin care se anulează decizia initiala.
Va multumesc mult și vă doresc multă sănătate!
Răspunde
 04-10-2020
Vizitator
Legea 263/2010
Art.106
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.

Eu nu sunt jurist.
Din prevederea de mai sus eu inteleg ca decizia este anulata in mopmentul depunererii cererii.
Odata cu depunerea cererii decizia se considera anulata.
Legea nu precizeaza ca se emite o alta decizie(de anulare.
Depinde si de modul cum (vrea) interpreteaza legea cei de la casa locala.
Răspunde
 04-10-2020
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns și în mod deosebit pentru promptitudine!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.