Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Cerinte incadrare Art 79 alin 1 lit c din Legea 263/2010

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 05-12-2020
Vizitator
Buna ziua,
data nasterii : Februarie 1963 (femeie)
In decembrie 2012 ,la varsta de 49 ani 9 luni ,cu un stagiu total realizat de 25 ani si 10 luni in conditiii normale de munca , am primit decizia privind acordarea pensiei de invaliditate pentru gr III ,dupa care ,cf deciziilor medicale,m-am prezentat in fiecare an la revizuire. Nu am avut alte venituri in timpul pensiei.
As dori sa stiu ce stagiu se considera realizat pe perioada pensiei si daca pentru incadrarea in art 79 alin 1 lit c al Legii 263/2010 se ia in calcul stagiul avut la primirea deciziei de pensionare din 2012 sau stagiul cumulat la zi ,la data emiterii noii decizii medicale (care mi se emite anual ).
Va multumesc !
Răspunde
 06-12-2020
Vizitator

La trecerea la limita de varsta va intra in calcul si stagiul asimilat(anii in care ati beneficiat de pensie de invaliitate).
La incadrarea pe art.79(1) se tine cont de stagiul din ultima decizie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.