Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Scoala profesinala 3 ani curs zi.

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 26-12-2020
Vizitator
Buna seara.Am iesit la pensie pentru limita de virsta pe 13.03.2016.La momentul respectiv nu se lua in calcul scoala profesionala.Ce trebuie sa fac ,ca sa beneficiez de recalcularea pensiei cu luarea in calcul a celor trei ani de scoala profesionala curs de zi (nu am muncit in acea perioada, deci nu am contribuit la fondul de pensii).Va multumesc anticipat.
Răspunde
 27-12-2020
Vizitator

Din decizia nr.18/2015 a ICCJ:
Perioada în care o persoană a fost ucenic cu plată şi a urmat cursurile unei şcoli profesionale:
1. anterior datei de 1 ianuarie 1949 va fi considerată stagiu de cotizare dacă ucenicii au primit salariu ori au cotizat la fostele case de asigurări sociale;
2. între 1 ianuarie 1949 şi 1 ianuarie 1954 va fi considerată vechime în muncă, indiferent dacă în privinţa ucenicilor a existat obligaţia virării contribuţiilor la fostele case de asigurări sociale, dar va reprezenta stagiu de cotizare numai în măsura în care s-a cotizat la fostele case de asigurări sociale;
3. după 1 ianuarie 1954 şi până la 1 aprilie 2001 va fi considerată stagiu de cotizare şi vechime în muncă perioada practicii în producţie.
Obligatorie, potrivit art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 octombrie 2015.
Se intelege ca d-vostra nu va incadrati aici.
Decizia nr.18/2015 a ICCJ este obligatorie doar pentru instante.
Cine se incadreaza in aceasta decizie trebuie sa obtina hotarare definitiva in instanta pentru a beneficia de ea.
Răspunde
 16-03-2024
Vizitator
Carp Mircea a scris pe 27-12-2020:
Din decizia nr.18/2015 a ICCJ:
Perioada în care o persoană a fost ucenic cu plată şi a urmat cursurile unei şcoli profesionale:
1. anterior datei de 1 ianuarie 1949 va fi considerată stagiu de cotizare dacă ucenicii au primit salariu ori au cotizat la fostele case de asigurări sociale;
2. între 1 ianuarie 1949 şi 1 ianuarie 1954 va fi considerată vechime în muncă, indiferent dacă în privinţa ucenicilor a existat obligaţia virării contribuţiilor la fostele case de asigurări sociale, dar va reprezenta stagiu de cotizare numai în măsura în care s-a cotizat la fostele case de asigurări sociale;
3. după 1 ianuarie 1954 şi până la 1 aprilie 2001 va fi considerată stagiu de cotizare şi vechime în muncă perioada practicii în producţie.
Obligatorie, potrivit art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 octombrie 2015.
Se intelege ca d-vostra nu va incadrati aici.
Decizia nr.18/2015 a ICCJ este obligatorie doar pentru instante.
Cine se incadreaza in aceasta decizie trebuie sa obtina hotarare definitiva in instanta pentru a beneficia de ea.
Răspunde
 16-03-2024
Vizitator
]Buna ziua Domnule Mircea Carp.Faptul că în perioada de 3ani în care am urmat cursurile scolii profesionale de ucenici am membru de sindicat (am carnetul) poate fi o dovadă că aveam contract cu fabrica ?! Mai mult,eram obligat ca după absolvire să mă angajez la fabrica cu care am avut contract.In cazul in care mergeai la alta întreprindere era necesar acordul scris al întreprinderii cu care am avut contract.Pe perioada scolarizarii toți ucenicii(elevii) am avut o indemnizație lunară egală cu 1/2 din salariul minim. Va mulțumesc, Stefan Lozinschi.
Răspunde
 16-03-2024
Vizitator
]Buna ziua Domnule Mircea Carp.Faptul că în perioada de 3ani în care am urmat cursurile scolii profesionale de ucenici am fost membru de sindicat (am carnetul) poate fi o dovadă că aveam contract cu fabrica ?! Mai mult,eram obligat ca după absolvire să mă angajez la fabrica cu care am avut contract.In cazul in care mergeai la alta întreprindere era necesar acordul scris al întreprinderii cu care am avut contract.Pe perioada scolarizarii toți ucenicii(elevii) am avut o indemnizație lunară egală cu 1/2 din salariul minim. Va mulțumesc, Stefan Lozinschi.lozinschif@gmail.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.