| Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
| 08-03-2021 |
 | LILIANA STOENESCU Vizitator |
| | Daca depun o contestatie a deciziei de pensionare in instanta, pentru a se lua in considerare sporurile salariale in acord global nevalorificate, si daca intre timp pe perioada rezolvarii dosarului, apar schimbari la legea pensiilor si implicit la formula de calcul a punctului de pensie, este posibil ca in cazul unei decizii favorabile mie de la instanta de judecata, sa se recalculeze pensia dupa noua lege aparuta intre timp, sau recalcularea pensiei se va face dupa legea care a fost in vigoare la data depunerii dosarului la casa de pensii. | |
|
|
|
| 09-03-2021 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Pensia va fi calculata potrivit legislatiei valabile la data depunerii dosarului si apoi recalculata in baza unei noi legi.Care va fi aceasta noua lege si cum va arata, v-om vedea la timpul potrivit(viitor). | |
|
|
|
| 09-03-2021 |
 | Liliana Stoenescu Vizitator |
| | Multumesc pentru raspuns.Unde as putea sa gasesc un model de cerere pentru contestarea deciziei in instanta( mentionez ca pe portalul Instantelor de judecata la ghiduri si documente nu am gasit). Sau este suficient o simpla cerere. | |
|
|
|
| 09-03-2021 |
| | Nu exista un astfel de model contestatie. | |
|
|
|
| 04-04-2021 |
 | Stoenescu Liliana Vizitator |
| Buna ziua Am depus o contestatie in instanta la decizia de pensie anticipata partial, in care am cerut anularea deciziei si emiterea unei noi decizii prin care sa se ia in calcul sporurile in acord global. Intrebarea este daca in cazul unei rezolvari favorabile, in noua decizie, pensia se va calcula conform formulei valabile la data depunerii dosarului, sau se va calcula dupa o noua formula valabila la data emiterii deciziei din instanta (in cazul in care se va modifica legea pensiilor si implicit formmula de calcul) | |
|
|
|
| 04-04-2021 |
| | Valabila la data hotararii primei instane(de fond).Daca pierdeti apelul se va reveni de unde sa plecat.Instanta poate fixa si o alta data. | |
|
|
|
| 05-04-2021 |
| Buna ziua, Va rog revin cu intrebarea fiindca nu am inteles, ideea este urmatoarea, in cazul unei decizii favorabile, pensia se va recaicula conform Legii pensiilor valabila la data depunerii dosarului de pensie, sau se va recalcula conform unei noi legi valabile la data hotararii emisa de instanta.Mentionez ca in cererea de contestatie am cerut anulare deciziei si emiterea unei noi decizii in care sa fie valorificate si sporurile din acord global. Deasemenea mentionez ca pensia nu a fost pusa inca in plata deoarece sunt inca angajata. | |
|
|
|
| 05-04-2021 |
| Buna ziua As mai dori inca o lamurire, in cazul in care solicit retragerea actiunii de contestare, se plateste vreo taxa. Mentionez ca nu a fost inca judecata cauza,si nici nu am primit inca vreo instiintare cu privire la data judecarii. Multumesc. | |
|
|
|
| 05-04-2021 |
| Ati deschis actiune la Trbunalul de domiciliu, sectia conflicte de munca si asigurari sociale ? Daca ati parcurs procedura de mai sus, nu veti plati nimkic. | |
|
|
|
| 05-04-2021 |
| Buna ziua, Va rog revin cu intrebarea fiindca nu am inteles, ideea este urmatoarea, in cazul unei decizii favorabile, pensia se va recaicula conform Legii pensiilor valabila la data depunerii dosarului de pensie, sau se va recalcula conform unei noi legi valabile la data hotararii emisa de instanta.Mentionez ca in cererea de contestatie am cerut anulare deciziei si emiterea unei noi decizii in care sa fie valorificate si sporurile din acord global. Deasemenea mentionez ca pensia nu a fost pusa inca in plata deoarece sunt inca angajata. Va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns pentru ca se vorbeste de o eventuala anulare a indicelui de corectie, si s-ar putea sa-mi fac mai mult rau. Multumesc mult | |
|
|
|
| 05-04-2021 |
| Legea spune ca decizia necontestata in termenul prevazut de lege(45 zile) devine definitiva. Ce va hotari instanta nu pot sti.Ea(instanta) poate hotari anularea deciziei si tot ea sa fixeze aceeasi data, sau alta, pentru punerea in plata a noi decizii rezultate in cazul admiteri cauzei care trebuie sa ramana si definitiva.La mumentul intrarii in vigoare toate pensiile se vor recalcula.Ma opresc aici pentru ca se merge doar pe presupuneri/subpozitii. Pana la hotararea definitiva este o cale lunga. | |
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |