Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Calcul punctaj inainte de 04.2001.

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-03-2021
Vizitator
Cum se va calcula punctajul pentru perioada inainte de 04 2001 daca pe cartea de munca este trecut doar salariu de baza fara sporuri. Mentionez ca am lucrat subteran 100% miner si am avut salariul net care era de 2.5 ori mai mare decât salariul de bază trecut in cartea de munca.Va multumesc anticipat.
Răspunde
 11-03-2021
Vizitator

De exemplu pentru perioada după 04.2001 de la Casa De Pensii am primit vechimea în care este specificat salariu brut pe fiecare luna in parte necesar pentru a calcula punctajul lunar dar pentru perioada inainte de aprilie 2001am primit pentru fiecare luna doar salariu de baza scris in cartea de munca .Salariul brut fiind mult mai mare si eu ma intreb cu se va calcula punctajul lunar ? Casele de pensii nu au o baza de date cu veniturile lunare pentru această perioadă?
Răspunde
 11-03-2021
Vizitator
Legea 263/2010
Art.165
(1) La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează salariile brute sau nete, după caz, în conformitate cu modul de înscriere a acestora în carnetul de muncă, astfel:
a) salariile brute, până la data de 1 iulie 1977;
b) salariile nete, de la data de 1 iulie 1977 până la data de 1 ianuarie 1991;
c) salariile brute, de la data de 1 ianuarie 1991.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.