Ești aici > Forum > Legea pensiilor

MODALITATE STABILIRE DATA IESIRE LA PENSIE

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 05-04-2021
Vizitator
BUNA ZIUA,
IN PERIOADA 1991 - 1995 AM FACUT FACULTATEA FINALIZATA CU DIPLOMA DE ABOSOLVIRE,
IN ANUL 1996 M-AM ANGAJAT
IN ANUL 2003 AM FACUT UN AN DE MASTER FINALIZAT CU DIPLOMA DE ABOSOLVIRE
PANA IN PREZENT AM LUCRAT FARA INTRERUPERE
VA ROG SA IMI COMUNICATI CARE ESTE DATA CEA MAI APROPIATA IN CARE AS PUTEA SA MA PENSIONEZ, LUAND IN CALCUL SI VARIANTA CUMPARARII UNOR ANI DE COTIZATIE CONFORM LEGISLATIEI
Răspunde
 05-04-2021
Vizitator

Luna si anul nasterii.
Răspunde
 05-04-2021
Vizitator
28 noiembrie 1969
Răspunde
 05-04-2021
Vizitator
Variantele de pensionare sunt:
-Limita de varsta la 63 ani.
-Pensie anticipat sau anticipata partiala la 58 ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala(cu penalizare) este de 35 ani, fara staggiul asimilat si mentionat.Penalizarea este in functie de stagiul avut la data deschiderii drpturilor.Cupararea de vechime igeneral nu se merita.Vechimea cumparata este valabila doar pentru pensie de limita de vasta.
Răspunde
 09-04-2021
Vizitator
Pentru ieșirea la pensie anticipat se cumulează grupele de munca 1 și cei 5 ani reducere din vârstă standard de pensionare 65 de ani. Mai exact eu am 14 ani de grupa 1 din 87 pana în 2001. Pot ieșit anticipat cu ce 5 ani reducere plus grupa 1 de munca încă 7 ani. Stagiul complet de cotizare am de 35 de ani. Din 1986 pana în 2021.
Răspunde
 09-04-2021
Vizitator
Nu.Cele doua reduceri nu se cumuleaza.Limita de varsta la 58 ani,daca indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare de 35 ani.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.