Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie de urmas

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 11-04-2021
Vizitator
Buna seara!
Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu o informatie: mama mea in varsta de 59 ani casnica ar trebui sa primeasca pensie de urmas la varsta pensionarii (62 ani). Ea are domiciliul in Slobozia si stiu ca se daduse o lege pt cei care locuiesc de 30 ani in acest oras ( poluat din cauza combinatului chimic) pot iesi la pensie cu 2 ani mai devreme. Intrebarea este: ea poate solicita pensie de urmas mai devreme cu 2 ani tinand cont de legea respectiva?
Răspunde
 12-04-2021
Vizitator

Pensia de urmas sot/sotie se acorda la implinifrea varstei standard de pensionare.
Doar cei care isi deschid drepturile la pensie anticipata partiala, pot beneficia de reducerea de 2 ani pe art.65(50 dinb legea 263/2010.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.