Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Am 31,3 ani vechime si pensie 11 mil ,e corectbuna

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-04-2021
Vizitator
Buna ziua,am 31,3 ani vechime in tara si 13 ani in italia..am primit doar 11 mil pensie...mi au spus ca cei 13 ani din italia nu mi sunt de folos deoarece eu deja indeplinesc plafonul de pensionare...adica..eu am lucrat 13 ani degeaba,in italia ,imi vor da pensie dar dupa varsta de 67 ani...eu am abia 62,sunt si f bolnava ,ce fac..cum pot plati medicamentele,utilitatile,si sa mi mai ajunga si de mancare?
Răspunde
 14-04-2021
Vizitator

Condiţii de acordare a pensiei:
cererea de pensie, insoţită de documentele doveditoare, se depun la instituţia de asigurări sociale de domiciliu; aceasta va transmite în celălalt stat documentele necesare în vederea stabilirii drepturilor de pensie ;
comunicare între institutii se face prin intermediul formularelor de legătură;
la stabilirea drepturilor de pensie se au în vedere perioadele de asigurare realizate în ambele state iar drepturile se acordă proporţional cu perioada realizată în fiecare stat

Sursa:https://www.cnpp.ro/pensii-internationale
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.