Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Clarificari grupa I si grupa II

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 15-05-2021

Buna ziua,

Data nașterii 13 iunie 1961, sex masculin, pana in luna mai 2021 am 34 ani si 4 luni stagiu de cotizare efectiv (fără posibil adaos datorat grupa I sau grupa II). Am lucrat 6 ani si 6 luni grupa I si 3 ani si 3 luni grupa II ambele pana in 1996. Doresc sa depun dosar de pensie anticipata parțiala in iunie 2021 când voi împlini 60 ani.
Va rog sa mă ajutați sa clarific următoarele:
- stagiul de cotizare creste datorita perioadelor de grupa I si II? Daca da la ce valoare?
- vârsta limita de pensionare este redusa de la 65 de ani datorita grupelor de munca I si II? Daca da la ce valoare?
- Pot depune dosar de pensie anticipata parțiala in iunie 2021 când voi împlini 60 ani?
Mulțumesc foarte mult.
Răspunde
 15-05-2021
Vizitator

34 ani si 4 luni + 3 ani stagiul aferent grupelor = 37 ani si 4 luni de stagiu total.
Pensie anticipata partiala la 60 ani cu penalizare de 4,8%.
Răspunde
 15-05-2021

Multumesc pentru raspunsul prompt D-le Carp. Banuiesc ca si virsta limita se reduce avind in vedere procentul redus de penalizare care l-ati indicat. Care este aceasta virsta redusa ca sa stiu cind pot cere recalcularea pensiei?
Răspunde
 15-05-2021
Vizitator
61 ani
In mod normal trebuie sa se faca din oficiu.
O atentionare a casei locale nu va strica.
Răspunde
 16-05-2021

Simate Domnule Carp,

Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte.
Cu respect,

Marian Borcan
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.