Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Calcul indice de corecție ?

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-07-2021

Am un nr. total de puncte realizate 23.12773 și punctajul mediu anual 0.69907 iar valoarea punctului de pensie 1442 lei . Stagiul total de cotizare realizat 39 ani și 7 luni . Care ar fi indicele de corecție și cât ar trebui sa fie pensia mea ? Deoarece am ieșit la pensie limita de vârsta și nu s-a calculat cu indice de corecție , va multumesc .
Răspunde
 15-07-2021

Va rog un calcul dacă se poate ?
Răspunde
 16-07-2021
Vizitator
Care a fost prima deschidere de drepturi (luna si anul)?
La ce fel de pensie ?
Răspunde
 19-07-2021
Vizitator
Am ieșit la pensie de invaliditate in Septembrie 2009 și la limita de vârsta in Iunie 2021 Spune-ți-mi va rog ce pensie ar trebui sa am cu aproximație deoarece nu s-a luat in calcul indicele de corecție , sporurile grupei a doua ? ( Menționez ca am lucrat 13 ani in grupa a doua ) Am un nr total de puncte realizate 23.12773 și punctajul mediu anual de 0,69907, iar valoarea punctului de pensie 1442 lei ,stagiul total de cotizare este de 39 ani și 7 luni . Va multumesc .
Răspunde
 20-07-2021
Vizitator
Trmiteti prin fotocopie pe adresa, mircea.krp@gmail:
-Copia cuponului de pensie
-Toate documentele primite la trecerea la limita de varsta(decizia, anexa si buletinul de calcul).
Răspunde
 20-07-2021
Vizitator
Nu pot sa va trimit deoarece nu este un mail valid . De ce oare?
Răspunde
 20-07-2021
Vizitator
Am avut eu o scapare:
.com
mircea.krp@gmail.com
Răspunde
 21-07-2021
Vizitator
Trimiteti asa cum v-am spus cele doua documente pe adresa casei locale.
Actiunea in instanta este de durata.
Cu documentele primite in urma trimiterii cererii privind eliberarea buletinului de calcul și a documentelor care cuprind informațiile utilizate la stabilirea drepturilor de pensie veti avea control total pe dosar.
Răspunde
 03-08-2021
Vizitator
Buna ziua.
Doresc sa stiu daca casa de pensii calculeaza vechimea sau este nevoie de adeverinta.In formularul primit denumit Informatii din carnetul de munca in coloana spor de vechime este trecut cumulat indemnizatia de conducere si salariul de merit.
Multumesc anticipat.
Răspunde
 12-08-2021
Vizitator
Buna ziua,am si eu o intrebare ,am iesit in 2016 sept la pensie anticipata partial,acum cu 29.07.2021 am iesit la pensie de limita de varsta,la calculul pensiei se aplica indicele de corectie care este anul asta?Mentionez ca in anul 2016 ,era 1.09,inca nu am primit de decizia si nu stiu cum se aplica legea.
Răspunde
 12-08-2021
Vizitator
Veti ramane cu indicele de la data deschiderii drepturilor la pensie anticipata partiala.
Răspunde
 30-05-2025
Vizitator
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns .mi s-a retinut indicele de corectie pe care l-am castigat in instanta motivand ca legea noua interzice,dar eu am castigat pe legea 360.este corect? Si mai am o intrebare,cate puncte am cu un punctaj mediu anual de 2,5oo14 in 2024?Va multumesc cu mult respect!
Răspunde
 30-05-2025
Vizitator
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns .mi s-a retinut indicele de corectie pe care l-am castigat in instanta motivand ca legea noua interzice,dar eu am castigat pe legea 360.este corect? Si mai am o intrebare,cate puncte am cu un punctaj mediu anual de 2,5oo14 in 2024?Va multumesc cu mult respect!
Răspunde
 30-05-2025
Vizitator
Indicele de corectie nu influenteaza cu nimic numarul total de puncte pe legea noua deoarece acest indice de corectie nu se mai aplica pe legea noua.

Legea noua prevede o noua formula de calcul a pensiei: numarul total de puncte inmultit cu valoarea punctului de referinta prevazuta de lege.

Numarul total de puncte este trecut pe decizia de pensie.
Răspunde
 30-05-2025
Vizitator
In situatia in care pensia calculata pe legea veche este mai mare decat pensia calculata pe legea noua atunci dvs veti primi pensia pe legea veche pana cand valoarea pensiei calculate pe legea noua va depasi valoarea pensiei calculate pe legea veche - si astfel de la aceasta data veti primi pensia pe legea noua in locul pensiei pe legea veche.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.