Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Drept pensie cu gr 2 de munca

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 09-08-2021

Bună ziua am 61 ani, 33 ani și 3 luni vechime, din care 12 ani și 6 luni la grupa a doua, pot ieși la pensie?
Răspunde
 09-08-2021
Vizitator

Da.
Limita de varsta la 61 ani.
Răspunde
 10-08-2021

Am depus dosarul pe 31 mai, implinisem 61 pe 7 mai ,am primit pe 9 august negație, am 33 ani și 3 luni cotizati ,din care 12 ani și 6 luni la gradul a doua, .i s-a spus ca trebuie sa am 35 cotizati, ce ma sfătuiți sa fac?
Răspunde
 10-08-2021
Vizitator
Daca datele postate sunt corecte, avem urmatoarele calcule:
33 ani si 3 luni + 3 ani stagiul aferent/perioada suplimentara la vechimea in munca(3 luni/an grupa II)= 36 ani si 3 luni de stagiu.
Deci indepliniti conditia de stagiu complet.
Daca confirmati datele postate si calcul\ele mele, atunci contestati decizia in instanta(tribunalul de domiciliu)in baza art.139(1) din legea 127/2019.
Răspunde
 11-08-2021
Vizitator
Din cei 33 ani și 3 luni 3 sunt asimilați, când pot ieși la pensie
Răspunde
 11-08-2021
Vizitator
Menționez ca mai am cotizati în Spania 2 ani și 5 ani în Cehia
Răspunde
 12-08-2021
Vizitator
Intra in conditia de stagiu complet de 35 ani si anii lucrati in U.E.
Răspunde
 12-08-2021

Cei de la casa de pensii sector 5, nu vor sa îmi ia în considerare anii lucrați în UE, la pensii internaționale îmi cere decizia de pensionare din tara
Răspunde
 12-08-2021
Vizitator
Legea 263/2010
Art.19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asigurații datorează și/sau plătesc contribuții de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum și în alte țări, în condițiile stabilite prin acordurile sau convențiile internaționale la care România este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum și perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte țări, în condițiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internațional la care România este parte și/sau regulamente comunitare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.