Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Calcul cuantum pensie

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 17-08-2021

Buna ziua, as vrea sa stiu cum se calculeaza cuantumul pensiei, mai exact: pt fiecare an , se acumuleaza un nr de puncte care se imparte la 12 luni si se obtine punctajul pe anul respectiv. As vrea sa stiu, pt calcul pensie, cum se considera:suma punctajelor anuale X cu punctul de pensie sau se calculeaza punctajul mediu (suma punctajelor anuale/nr ani) x cu punctul de pensie?
cu multumiri
Răspunde
 17-08-2021
Vizitator

Valabil la acest moment
Suma punctajelor anuale se raporteaza la stagiul complet din anexa 5 pentru a se afla punctajul mediu anual.
La punctajul mediu anual se aplica apoi indicele de corectie care la aacest moment este de 1,41.
Răspunde
 17-08-2021

as mai vrea sa intreb daca am depasit stagiul maxim de cotizare de 33 ani si 2 luni din anexa 5, eu avand 37 ani de munca, cum se calculeaza in acest caz?
multumesc anticipat
Răspunde
 17-08-2021
Vizitator
La fel.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.