Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Necontributivitate suplimentara pt gr1+2

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 29-09-2021
Vizitator
Buna ziua ! Mi-a venit decizia de pensionare cu reducerea corespunzatoarere a gr 1+2 de 7 ani-pt perioada lucrata pana in 2001.Mentionez ca am 58 ani.La calculul valorii punctajului anual scrie ca pt cei cei 7 ani pt care am beneficiat de reducere nu beneficiez de punctaj suplimentar pt ei din cauza de necontributivitate si nu stie nimeni ce inseamna asta(Nu scrie asta la rubtica Motivare ci in dreptul valorii punctului de pensie).Suntem mai multi care am iesit la pensie in lunile aug,sept 2021 de la CFR Infrasructura.Un coleg a facut reclamatie la CJP Galati iar raspunsul este acelasi-pt necotributivitate.Multumesc pt raspuns.Ce ma sfatuiti sa contest la Judecatorie decizia ?
Răspunde
 30-09-2021
Vizitator

Totul este in regula.
Este vorba despre stagiul aferent grupei(3 luni/an grupa II, respectiv 6 luni/an grupa I.
Acest stagiu aferent nu este pe contributivitate.
Nu s-a contribuit pentru el separat/in plus.
Stagiul aferent s-a acordat in plus pentru realizarea mai repede a conditiei de stagiu complet.
Pentru anii de grupe s-a acordat majorarea de 25, repectiv de 50%, care daca ne gandim mai bine ar corespunde stagiului afefent.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.