Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Grupa munca nevalorificata

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 06-12-2021
Vizitator
Am primit decizia pensie anticipata și s a precizat ca nu a fost valorificata grupa de munca care este incrisa în carnetul de munca.Am cerut adeverință de la arhive și am primit răspuns ca nu exista documente care sa ateste grupa..am primit alta decizie tot fără grupa .ce pot face..
Răspunde
 06-12-2021
Vizitator

Legea 263/2010
Art.158
(3^1) Dovada vechimii în muncă în grupa I și/sau a II-a de muncă realizată anterior datei de 1 aprilie 2001 se face cu carnetul de muncă întocmit cu respectarea prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă.
(3^2) În situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive.
In concluzie:
Nelamuririle pe care le aveti fata de prevederile legale, le puteti lamuri in instanta cu cel care va creeaza probleme(nu va recunoaste grupa, nu va elibeeaza adeverinta conform leggii).
Răspunde
 06-12-2021
Vizitator
Dacă au trecut cele 45 zile conform deciziei de pensionare și ulterior am adeverință de grupa mai pot face acțiune în instanta??
Răspunde
 06-12-2021
Vizitator
Nu.Doar in termenul prevazut de lege.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.