Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Armata - stagiu de cotizare

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 07-02-2022
Vizitator
De ce nu se recunoaste stagiul militar ca si stagiu de cotizare pentru pensia anticipata? Am avut solda (9 lei pe luna!!!). Nu este vina mea ca STATUL (Armata Romana) nu mi-a platit contributiile catre STAT. Daca nu ma prezentam la inrolare, faceam inchisoare. Nu am avut optiunea de a alege! Mi-au rapit un an si patru luni din viata si din cariera profesionala.

In acelasi timp militarii de cariera si politistii pot iesi la pensie la 45 de ani, tocmai pentru ca sunt in armata.
Mentionez ca nu am nimic impotriva categoriilor mentionate.
Răspunde
 23-02-2022
Vizitator

<<La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate NU se iau în considerare perioadele asimilate stagiului de cotizare în care asiguratul:
a. a beneficiat de pensie de invaliditate;
b. a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă;
c. a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat; >>

De ce au mai pus conditie de diploma la punctul B, daca tot nu se recunoaste stagiul?
Este bun punctul C in conditiile in care "razboiul" este la usa noastra si se discuta de eventuale “mobilizari”!!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.