Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Când pot ieși la pensie

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-02-2022
Vizitator
Sunt născut în 23 aprilie 1964, am39 ani cotizație și grupa 2 de munca 14 ani și 6 luni.
Răspunde
 10-02-2022
Vizitator

-Limita de varsta la 60 ani si 4 luni.
-Pensie anticipata la 60 ani, daca veti indeplini conditia de stagiu de 43 ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri univesitare de zi, pensie de invaliditate).
Anii de grupa II va mai aduc un plus de stagiu aferent de 3 ani si 6 luni.
Faceti-va calculele cand veti imdeplini acea conditie de 43 ani.
Răspunde
 02-03-2022
Vizitator
am 38 ani si 4 luni vechime in munca din care 6 ani grupa a II-a. M-am angajat in septembrie 1983 , nascuta la 01.11.1964. Cand pot sa ies la pensie anticipata sau la limita de varsta? Multumesc.
Răspunde
 03-03-2022
Vizitator
Noiembrie 1964 August 2027 62/9 33/11
-Limita de varsta la 60 ani si 9 luni.
-Pensie anticipata sau anticipata partiala la 57 ani si 9 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 41 ani si 11 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie antiocpta partiala este de 33 ani si 11 luni, fara stagiul asimilat/mentionat.
Din datele p[ostate se intelege ca aveti aproximativ 39 ani si 10 luni de stagiu.
Penalizarea va fi in functie de stagiul avut la data deschiderii drepturilor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.