Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Respingere dosar pensie de drept

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 07-05-2022

În anul 2018 am ieșit la pensie de invaliditate gradul 1.La momentul respectiv aveam stagiul de cotizare de 44 ani! Doi ani condiții normale de muncă, 12 ani grupa 1 și 15 ani specială! Pe acea decizie scrie ca ies la pensie de drept la 52 de ani! Acum am împlinit 52 am făcut cerere de trecere la pensie de drept si surpriză mi sa respins dosarul precum că trebuie să ies la 53!Nu înțeleg de ce această in decizii cu două termene diferite avand totuși 27 ani grupa 1 plus specială! Colegii mei in aproximativ aceleași condiții ies la 52! Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Răspunde
 08-05-2022
Vizitator

Găsiți răspuns și lămuriri în art.56 din legea 263/2010.Nu am posibilități să vi le postez eu.
Răspunde
 08-05-2022

Carp Mircea a scris pe 08-05-2022:
Găsiți răspuns și lămuriri în art.56 din legea 263/2010.Nu am posibilități să vi le postez eu.

Va mulțumesc că v-ați gasit timp si pentru mesajul meu! Din art.56 eu înțeleg că ar trebui să mi se reducă vârsta cu 13 ani lucrând la combinatul siderurgic Galați! Colegii mei ies la 52!In plus in motivarea respingerii se invocă art. 58 și art. 82.Iar in prima decizie acum patru ani cand am ieșit la pensie de invaliditate era trecut 52 de ani! Mulțumesc frumos!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.