Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie civila si pensie militara

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 1
 26-07-2022

Buna ziua .Sunt pensionar militar.Am o vechime in civilie de 17 ani,din care 16 ani de grupaI.Stiu ca pot beneficia de pensie civila la varsta de 65 de ani.Intrebarea mea este ,pot beneficia de reducerea varstei pentru cei 16 ani de grupa I.Adica sa pot beneficia de pensia civila la 57 de ani.Astept un raspuns de la dvs.Multumesc.
Răspunde
 26-07-2022
Vizitator

Nu.
Răspunde
 19-08-2022
Vizitator
Vreau că sa public un punct de vedere referitor la pensionare .Consider discriminatoriu că o persoană cu 39 ani de servici sa nu poată ieși la pensie anticipata din cauza că nu are 60 ani .Iar o alta persoana poate ieși la pensie anticipata daca are 60 ani și 15 an de servici.Este incredibil,la fel fata de militari și ofițeri care după 25 ani sânt pensionari! Pentru cei corect legea este nedreaptă!
Răspunde
 20-08-2022
Vizitator
Legea pensiilor publice este nedreapta pentru ca conditioneaza data pensionarii de varsta de pensionare si mai putin de stagiul de cotizare care este vechimea in munca.

Dar oricum cei cu un stagiu de cotizare mai mare si cu o vechime in munca evident mai mare vor beneficia de o pensie mai mare fata de persoanele cu un stagiu de cotizare mai mic si cu o vechime in munca mai mica care vor avea o pensie mai mica deoarece au cotizat mai putin la fondul public de pensii.
Răspunde
 20-08-2022
Vizitator
O persoana cu un stagiu de cotizare mic si o vechime in munca mica poate avea o pensie mare doar daca acea persoana a avut un salariu mare in timpul cat a lucrat si astfel a platit cotizatii mari de asigurari sociale pentru pensii.
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
Pensia anticipata partiala este diminuata fata de pensia anticipata desi varsta de pensionare anticipata poate fi aceeasi cu varsta de pensionare anticipata partiala : in speta 60 de ani.

Diferenta nu este la varsta de pensionare in speta 60 de ani ci la cuantumul pensiei, pensia anticipata partiala fiind diminuata fata de pensia anticipata.
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
Pintican Zoltan -A spus:..........Iar o alta persoana poate ieși la pensie anticipata daca are 60 ani și 15 an de servici.Ceea ce sustineti d-voastra mai sus nu este realizabil/nu permite legea.
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
E vorba de stagiul complet de cotizare de 35 ani care nu este indeplinit.
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
Rectific : stagiu complet de cotizare de 25 ani care nu este indeplinit de catre cealalta persoana.
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
Eu doar am vrut sa subliniez diferenta dintre cele doua pensii : o persoana de exemplu cu 25 ani cotizati se poate pensiona la 60 de ani la fel ca o persoana cu 39 ani cotizati ca cea in cauza.

65 ani - 5 ani = 60 ani

Dar diferenta este ca prima persoana se poate pensiona anticipat partial cu diminuarea pensiei iar a doua persoana se poate pensiona anticipat fara diminuarea pensiei.

Deci legea pensiilor publice inlatura nedreptatea cu privire la varsta pensionarii 60 ani prin diminuarea pensiei in cazul pensionarii anticipate partiale.
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
Legea pensionarii este nedreaptă pentru că statul nu ia în calcul că cei care cotizează de la o vârstă fragedă și acumulează vechime peste stagiul complet de 35 să decidă dacă este mulțumit de pensia anticipată sau sa continue sa lucreze cu asimilarea pensie+ salar.
Acest lucru ar satisface efortul de cotizare de la varta fragedă și recunoscut un merit pentru că a cotizat corect și cinstit.
Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Consiliere
Cu un stagiu de 25 de ani nu poti beneficia de pensie anticipata partiala(cu penalizare).
Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Legea ar fi fost dreapta daca ar fi prevazut pentru pensionare un numar de ani mai mare decat cinci pentru pensia anticipata unde stagiul de cotizare este mai mare fata de pensia anticipata partiala unde stagiul de cotizare este mai mic.

Dar legea compenseaza aceasta inechitate (acelasi numar de ani 5 pentru cele doua pensii) prin diminuarea pensiei in cazul pensiei anticipate partiale.
Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Re-rectificare : Stagiul complet de cotizare este de 35 ani nu de 25.
Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Revizuire text:

Eu doar am vrut sa subliniez diferenta dintre cele doua pensii : o persoana de exemplu cu 35 ani cotizati se poate pensiona la 60 de ani la fel ca o persoana cu 45 ani cotizati ca cea in cauza.

65 ani - 5 ani = 60 ani

Dar diferenta este ca prima persoana se poate pensiona anticipat partial cu diminuarea pensiei iar a doua persoana se poate pensiona anticipat fara diminuarea pensiei.

Deci legea pensiilor publice inlatura nedreptatea cu privire la varsta pensionarii 60 ani prin diminuarea pensiei in cazul pensionarii anticipate partiale.
Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Revizuire text:

Eu doar am vrut sa subliniez diferenta dintre cele doua pensii : o persoana de exemplu cu 35 ani cotizati se poate pensiona la 60 de ani la fel ca o persoana cu 45 ani, de exemplu.

65 ani - 5 ani = 60 ani

Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Persoana in cauza are cotizati 39 ani si nu 45, de aceea am corectat aceasta inadvertenta scrisa din cauza grabei si nu din nestiinta.
Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Revizuire text:

Eu doar am vrut sa subliniez diferenta dintre cele doua pensii : o persoana de exemplu cu 35 ani cotizati se poate pensiona la 60 de ani la fel ca o persoana cu 45 ani cotizati.

65 ani - 5 ani = 60 ani

Răspunde
 27-08-2022
Vizitator
Legea pensiei este nedreaptă pentru că condiționează sa ai 60 de ani chiar daca ai cotizat mai mult decât 35 de ani stagiul complet de cotizare și vine cu doua scheme:
1 poți ieși anticipat mai repede doar sa ai cu 8ani cotizat peste stagiul complet 35+8+17=60
Deci sa lucrezi de la 17 ani care este o aberație!
Cine mai începe munca de la 17 ani
Asta este nedreaptă legea
Răspunde
 27-08-2022
Vizitator
Aveti dreptate.
Răspunde
RăspundeStart 1
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.