Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Despre pensionare la limită de vârstă

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 01-09-2022
Vizitator
Bună seara! Sunt angajat la o companie privată. Vă rog să-mi spuneți dacă la împlinirea vârstei de 65 de ani odată cu depunerea dosarului de pensionare trebuie să-mi fac lichidarea la locul de muncă și apoi cerere de reangajare la aceeași firmă, în condițiile în care eu îmi continui activitatea în firmă și după împlinirea vârstei de 65 de ani. Menționez că sunt angajat cu contract pe perioadă nedeterminată. Vă mulțumesc
Răspunde
 03-09-2022
Vizitator

SECTIUNEA 1 : Codul Muncii

Incetarea de DREPT a contractului individual de munca

Articolul 56

(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

.......................

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter exceptional, pentru salariata care opteaza in scris pentru continuarea executarii contractului individual de munca, in termen de 60 de zile calendaristice anterior implinirii condicilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la varsta de 65 de ani; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;

..........................

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c) - j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

(3) Angajatorul nu poate ingradi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea in conditiile prevazute la alin. (1) lit. c) teza intai.
Răspunde
 03-09-2022
Vizitator
Deci trebuie sa va faceti lichidarea pentru ca in situatia dvs contractul individual de munca inceteaza de drept conform art 56 din Codul muncii : Legea 53/2003.
Răspunde
 04-09-2022
Vizitator
Vă mulțumesc pentru operativitate și răspuns!
Răspunde
 04-09-2022
Vizitator
Cu placere.

O zi buna.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.