Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:Re:Pensie Spania

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 4  6  Final
 20-12-2022
Vizitator
Articolul 17 - Legea 263/2010

***(1) Constituie stagiu de cotizare și perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă;

(2) Constituie stagiu de cotizare și perioadele de până la data de 1 aprilie 2001 în care o persoană:

a) s-a aflat în una dintre situațiile prevăzute la art. 49;

b) are stabilite drepturi privind vechimea în muncă în baza prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat.

(3) Constituie stagiu de cotizare și timpul util la pensie realizat de agricultori, în condițiile reglementate de legislația privind pensiile și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, anterioară datei de 1 aprilie 2001.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator

Legea 263/2010 recunoaste stagiile realizate pe alte legi ?
Respectiv 3/1977 si 19/2000 ?
Eu am castigat 46 de procese in anii 2016-2018 pe legea 3/1977,respectiv Decizia nr.11/2015 a ICCJ.
Or fi incalcat legea instantele judecatoresti ?
Intepretati legislatia pensiilor publice cum doriti.
Va permiteti pe motiv ca sunteti jurista.
Eu voi aduce corectiile necesare.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator
Nu prea inteleg ce doriti sa spuneti prin intrebarile adresate.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator
Legislatia este destul de clara in anumite privinte dar in alte privinte este neclara si lasa loc interpretarilor.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator
Legea 263/2010 recunoaste stagiile de cotizare si pe alte legi : respectiv legea 3/1977 si legea 19/2000 - acesta este raspunsul meu.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator
Daca pentru d-voastra art.17 din legea 263/2010 lasa loc de interpretare, atunci eu ma opresc aici cu discutia.
Art.17 este foarte clar pentru mine si pentru multi/multi altii.
Nu lasa loc la nici un fel de interpretare.
Daca mai continuati cu parerile/interpretarile pe acest articol, o faceti pe credibilitatea d-voastra ca jurist.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator
Bineinteles.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator
Fie cum spuneti D-voastra.
Răspunde
 20-12-2022
Vizitator
Renunt. Ma dau batuta. Nu vreau sa ma cert pe un forum de consultanta juridica cu toate ca opiniile contradictorii duc la dezvoltare.
Răspunde
 22-12-2022
Vizitator
Observatiile mele au o baza legala si juridica.
Răspunde
 23-12-2022
Vizitator
Vreti sa spuneti ca un drept castigat se pierde prin abrogarea unei legi ?
De ex:
O.U.G.4/2005 este abrogata prin art.196(n) din legea 263/2010.
De ce credeti ca ICCJ prin Decizia nu.11/2015 isi mai "permite" sa interpreteze un O.U.G. aprogat ?
Daca d-voastra ca jurista sustineti ca un drept castigat se pierde prin abrogarea acelei legi, atunci nu mai aveti ce discuta cu mine.
Răspunde
 23-12-2022
Vizitator
Eu nu sustin ca un drept castigat se pierde prin abrogarea unei legi ci sustin ca o lege abrogata nu se mai poate aplica dupa abrogarea sa.
Răspunde
 23-12-2022
Vizitator
Prevederi dintr-o lege abrogată mai pot produce efecte ?
Răspunde
 24-12-2022
Vizitator
Am luat urmatoarea hotarare:
Ma retrag eu pentru o perioada nedeterminata de timp de pe acest forum.
Adica:
Nu mai dau nici un raspuns, nu mai reactionez la nici o postare de-a d-voastra.
Vreau sa vad ce efectele va produce aceasta hotarare.
Motivarea hotararii:
Am destule forumuri/siteuri si grupuri de pensionari unde sa-mi desfasor activitatea/unde sa-mi ajut semenii.
Nu va fi nicio pierdere pentru mine.
Sa vad ce castig va fi pentru d-voastra.
Va doresc mult succes si sarbatori fericite!
Răspunde
 24-12-2022
Vizitator
Am luat urmatoarea hotarare:
Ma retrag eu pentru o perioada nedeterminata de timp de pe acest forum.
Adica:
Nu mai dau nici un raspuns, nu mai reactionez la nici o postare de-a d-voastra.
Vreau sa vad ce efectele va produce aceasta hotarare.
Motivarea hotararii:
Am destule forumuri/siteuri si grupuri de pensionari unde sa-mi desfasor activitatea/unde sa-mi ajut semenii.
Nu va fi nicio pierdere pentru mine.
Sa vad ce castig va fi pentru d-voastra.
Va doresc mult succes si sarbatori fericite!
Răspunde
 24-12-2022
Vizitator
Nu ati inteles bine ce am vrut eu sa spun - ca o lege abrogata nu se mai aplica.

Sarbatori fericite!
Răspunde
 24-12-2022
Vizitator
Mai am o singura rugaminte:
-Sa nu incercati sa-mi dati mie lectii pe legislatia pensiilor publice.
Experenta/expertiza mea pe acest domeniu nu-mi permite sa cer sa ma lamureasca nici la nivelul de jurist/director de casa locala/judeteana.
Am consiliat juristi si avocati pe acest domeniu.
Un avocat este de prim rang.
Il puteti gasi in cele 1335 de pagini de activitate doar de pe un forum:

https://www.avocatnet.ro/forum/activitatea_ta#modal
Succes in ceea ce vati propus sa realizati pe acest forum!
Răspunde
 24-12-2022
Vizitator
Multumesc si va doresc la fel si Dvs.
Cat despre inechitati ca de aici am plecat legile sunt pline de inechitati daca stam sa le judecam in amanunt.
Mai rar ca o lege sa fie dreapta si echitabila in totalitate.
Răspunde
 24-12-2022
Vizitator
Desi ar trebui sa fie cele mai drepte uneori legile sunt cele mai nedrepte.
Adevarul si Dreptatea sunt relative si nu absolute pentru ca sunt realizate de oameni si de judecata umana.
Răspunde
 14-04-2025
Vizitator
Bună ziua,
Am trimis dosarul de pensie pe data de 10.10.2024, sunt din Iași, locuiesc în Spania.
Am lucrat în Iași, cat am lucrat în România, și au trimis dosarul la Olt, e normal?

Din Spania mi-au zis că e rezolvat dosarul, dar din România încă nu am primit nici un răspuns,și nici nu știu cu cine să pot contacta. Am trimis email la 3 adrese de email care le-am găsit pe pagina web de al casei de pensii Olt, dar nu am primit nici un răspuns
Răspunde
RăspundeStart 4  6  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.