Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
27-03-2024 |
 | Titi Vizitator |
| Care este noua formula de calcul a pensiei la recalculare in septembrie 2024?Ce puncte de pensie din Decizie se iau în calcul? Am muncit 44 ani o lună și 13 zile din care armata 2 ani. | |
|
|
|
29-05-2024 |
 | Coci Georgeta Vizitator |
| Buna ziua!Sunt cadru didactic ,cu o vechime in invatamant de 45ani(an scolar 1978/1979).La 1 septembrie imi voi depune dosarul de pensie.Ati putea aproximativ sa-mi spuneti care-mi va fi pensia?Multumesc! | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Vizitator Vizitator |
| Pentru a calcula pensia trebuie calculat numarul total de puncte pe baza unor elemente care pot fi cunoscute doar de catre functionarul de la casa de pensii care va calculeaza pensia pe baza documentelor depuse de dvs la dosarul de pensionare. | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Vizitator Vizitator |
| De exemplu documente importante pe care dvs le depuneti la dosarul de pensionare sunt cartea dvs de munca, documente din revisal care contin date ce nu sunt cunoscute de oricine. | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Vizitator Vizitator |
| Conform art. 163 Codul muncii, salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de alua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii. | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Vizitator Vizitator |
| La datele inscrise in Revisal si in cartea de munca au acces: angajatorul, salariatul si ITM-ul (Inspectoratul Teritorial de Munca). | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Se stie doar ca pentru punctele de stabilitate veti primi 1316 lei. Pentru restul punctelor acumulate in cei 45 ani nu are nimeni raspuns. | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Vizitator Vizitator |
| Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Casa Naţională de Pensii (CNPP) au din 1 ianuarie 2020 acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii. Toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului, direct din REVISAL. | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Vizitator Vizitator |
| Cand veti depune dosarul de pensionare la casa de pensii trebuie sa depuneti la dosar carnetul de munca (cartea de munca) nu si documente din Revisal pentru ca institutia casei de pensii are acces la datele dvs din Revisal (masura adoptata incepand cu 1 ianuarie 2020). | |
|
|
|
30-05-2024 |
 | Vizitator Vizitator |
| Codul Muncii prevede obligația fiecărui angajator de a înființa un registru general de evidență a salariaților. Din 1 ianuarie 2011, carnetul de muncă a fost înlocuit in totalitate de registrul general de evidență a salariaților – Revisal. Registrul se păstrează în formă electronică la sediul angajatorului şi, după caz, la sediul sucursalei, agenţiei, reprezentanţei sau al altor asemenea unităţi fără personalitate juridică, care au delegată competenţa înfiinţării registrului. | |
|
|
|
06-08-2024 |
 | Valentina Vizitator |
| Va rog sa imi spuneti daca pt.pensie urmas se calculează si punctele de stabilitate. Mama ia pensie urmas,daca tatălui meu i se calculează si punctele de stabilitate.Are 40 ani vechime. Multumesc. | |
|
|
|
06-08-2024 |
 | Valentina Vizitator |
| Va rog sa imi spuneti daca pt.pensie urmas se calculează si punctele de stabilitate. Mama ia pensie urmas,daca tatălui meu i se calculează si punctele de stabilitate.Are 40 ani vechime. Multumesc. | |
|
|
|
09-08-2024 |
 | Valentina Vizitator |
| Buna ziua, as dori sa stiu daca pt.pensia de urmas se calculează si punctele de stabilitate.Multumesc | |
|
|
|
11-08-2024 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| |
|
|
26-08-2024 |
 | Angela Badescu Vizitator |
| La data de08.02.2023 la o simulare pt.pensie indicele de corecție a fost 1,41 .După 01.09.2024 dacă încerc pensionarea care va fi indicele de corecție. AR FI MAI AVANTAJOS SA DEPUN DIN NOU DOSARUL PANA LA DATA DE 01.09.2024?VECHIMEA IN MUNCA ESTE DE36 ANI SI 6 LUNI . | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |