Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:iesire pensie anticipat partial

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2
 29-05-2023
Vizitator
Mi-am spus parerea.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator

Carp Mircea a scris pe 29-05-2023:
Jurist
Nu mai ametiti lumea.
Daca limita de varsta este la 59 ani si 4 luni, cum va permiteti de sine putere ca penalizarea s-o lungiti pana la varsta de 62 ani si 10 luni ?
Postati mesaje scurte si pe intelesul tuturor.
Nu le dezvoltati la infinit pentru a nu le mai intelege nimeni, cu exeptia d-voastra.
multumesc d-le MIRCEA,nu pentru ca imi convine raspunsul d-stra mai mult,insa atunci adeverinta cu grupa la ce imi este de folos.
eu daca fizic as reusi sa mai pot un an,atunci ies cu grupa insa nu mai pot,asa incat sa umblu dupa pensionare medicala,care implica deplasari multiple si timp pierdut,depun dosar cu anticipata partial cu diminuare pana la 59 de ani si 6 luni.ESTE CORECT?
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Da este corect.

Legea pensiilor publice 263/2010

Articolul 66
La acordarea pensiei anticipate parțiale, reducerea vârstei standard de pensionare prevăzute la art. 65 alin. (1) nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative.

Articolul 67
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată parțială se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 65 alin. (4) și prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate parțiale.

(2) Transformarea pensiei anticipate parțiale în pensie pentru limită de vârstă, în condițiile prevăzute la alin. (1), se face din oficiu.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
In sensul legii, reducerea de 5 ani pentru pensia anticipata partiala nu se cumuleaza cu alta reducere in sensul ca nu se depasesc cei 5 ani de reducere anticipata partiala adica varsta de pensionare anticipata partial nu poate fi mai mica de 57 ani si 10 luni dar poate fi mai mare de exemplu de 59 ani si 6 luni, lucru ce permite transformarea pensiei anticipate partiale in pensie de limita de varsta la 59 ani si 6 luni cu primirea penalizarii la aceasta varsta de pensie pentru limita de varsta.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
H.G.257/2011
Art.53
(1) Prin sintagma luni de anticipare se înțelege perioada cuprinsă între data acordării pensiei anticipate sau a pensiei anticipate parțiale și data împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5 ori, după caz, în anexa nr. 6 la lege sau, după caz, data împlinirii vârstei standard reduse potrivit legii.
Eu m-am referit la aceasta prevedere legala.
D-voastra le amestecati.Este problema d-voastra.
Daca veti continua pe aceasta directie,eu va voi lasa sa dezvoltati subiectele cat doriti d-voastra.Important este sa inteleaga cineva ceva din mesajele d-voastra.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Reducerea de 5 ani pentru pensia anticipata partiala nu poate fi cumulata (adunata) cu alte reduceri, in sensul ca reducerea pentru pensia anticipata partiala nu poate depasi 5 ani, nu poate fi mai mare de 5 ani, dar poate fi mai mica de 5 ani, lucru ce face posibila transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta care este mai mica de 5 ani.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Reducerea de 5 ani pentru pensia anticipata partiala nu poate fi cumulata (adunata) cu alte reduceri, in sensul ca reducerea pentru pensia anticipata partiala nu poate depasi 5 ani, nu poate fi mai mare de 5 ani, dar poate fi mai mica de 5 ani, lucru ce face posibila transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta a carei reducere este mai mica de 5 ani.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Mentiuni:
Pe mine sa nu ma luati drept un incepator.
Adica, cu ABC-ul legislatiei pensiilor publice.
Va doresc mult succes in ceea ce v-ati propus sa realizati pe acest forum.
Daca cineva are nevoie de ajutorul meu, sa mi-l ceara personal.
In alte conditii eu numai raspund.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Adresati-va cu o cerere pe email catre casa locala de pensii publice si veti primi un raspuns si o rezolvare la problema dvs.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Jurist
Vă rog să postați întotdeauna și persoana căreia îi este adresat răspunsul d-voastră.Ultimul răspuns al d-voastră este exclus să-mi fie adresat mie.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Un raspuns avizat poate fi dat doar de catre institutia publica competenta.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
La pensie anticipata partiala aveti dreptul sigur dar data pana la care merge penalizarea - pana la 59 ani si 6 luni sau pana la 62 ani si 10 luni - intrebati pe email la casa locala de pensii publice pentru un raspuns corect si sigur (avizat).
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Eu nu primesc răspunsuri corecte și avizate de la casele locale.Le dau eu lor rezolvări clare pe care sunt obligate să le și aplice.Asadar: precizați cu nume și prenume cine să se adreseze caselor locale pentru răspunsuri clare și avizate.Ma opresc aici.Dezvoltati subiectul cât doriți d-voastră.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Am spus in postarile anterioare ce trebuie intrebat la casa locala de pensii publice.
Nu mai repet.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Daca nu vizitatorul sa aiba incredere in dvs domnule Carp si sa urmeze indicatiile dvs.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Eu mi-am spus parerea.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Intrebati la casa locala de pensii publice cand se transforma din oficiu pensia anticipata partiala in pensie pentru limita de varsta: la data implinirii varstei de 59 ani si 6 luni (prin reducerea varstei standard pentru anii lucrati in grupa 2 de munca) sau la implinirea varstei standard de 62 ani si 10 luni (neredusa).
Răspunde
 30-05-2023
Vizitator
Depinde ce se intelege prin afirmatia ca reducerea pentru pensia anticipata si anticipata partiala nu se cumuleaza cu reducerea pentru limita de varsta pentru grupele de munca 1 si 2 sau pentru conditiile de munca speciale si deosebite.

Se poate intelege in primul rand ca reducerea cu 5 ani pentru pensia anticipata si anticipata partiala nu se aplica fata de varsta pentru pensia la limita de varsta ci se aplica fata de varsta standard prevazuta in anexa la lege.

Adica nu se poate ca mai intai sa se reduca varsta standard si sa rezulte pensia la limita de varsta si apoi se se mai aplice o reducere cu 5 ani a varstei pentru pensiei la limita de varsta si sa obtina pensia anticipata sau anticipata partiala.

Deci ambele reduceri ale varstei pentru limita de varsta si ale varstei pentru pensia anticipata si anticipata partiala se aplica fata de varsta standard, adica se reduce varsta standard de pensionare.

Dar prin afirmatia ca nu cumuleaza se mai poate intelege si ca nu pot fi aplicate pensia anticipata sau anticipata partiala si pensia pentru limita de varsta cand pensionarul trebuie sa aleaga dintre pensia anticipata sau anticipata partiala si pensia pentru limita de varsta.

Deci depinde ce inteleg functionarii de la casa locala de pensii prin afirmatia ca reducerile nu se cumuleaza.
Răspunde
 30-05-2023
Vizitator
Depinde ce se intelege prin afirmatia ca reducerea pentru pensia anticipata si anticipata partiala nu se cumuleaza cu reducerea pentru limita de varsta pentru grupele de munca 1 si 2 sau pentru conditiile de munca speciale si deosebite.

Se poate intelege in primul rand ca reducerea cu 5 ani pentru pensia anticipata si anticipata partiala nu se aplica fata de varsta pentru pensia la limita de varsta ci se aplica fata de varsta standard prevazuta in anexa la lege.

Adica nu se poate ca mai intai sa se reduca varsta standard si sa rezulte pensia la limita de varsta si apoi se se mai aplice o reducere cu 5 ani a varstei pentru pensiei la limita de varsta si sa obtina pensia anticipata sau anticipata partiala.

Deci ambele reduceri ale varstei pentru limita de varsta si ale varstei pentru pensia anticipata si anticipata partiala se aplica fata de varsta standard, adica se reduce varsta standard de pensionare.

Dar prin afirmatia ca nu se cumuleaza se mai poate intelege si ca nu pot fi aplicate pensia anticipata sau anticipata partiala si pensia pentru limita de varsta cand pensionarul trebuie sa aleaga dintre pensia anticipata sau anticipata partiala si pensia pentru limita de varsta.

Deci depinde ce inteleg functionarii de la casa locala de pensii prin afirmatia ca reducerile nu se cumuleaza.
Răspunde
 30-05-2023
Vizitator
Dar prin afirmatia ca nu se cumuleaza se mai poate intelege si ca nu pot fi aplicate pensia anticipata sau anticipata partiala si apoi pensia pentru limita de varsta redusa pentru grupe si conditii de munca cand pensionarul trebuie sa aleaga dintre pensia anticipata sau anticipata partiala si pensia pentru limita de varsta redusa pentru grupe si conditii de munca.

Răspunde
Răspunde 2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.