Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie parțial anticipată

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator
Am primit decizia de pensie parțial anticipată pe 22 august și am lucrat până acum, rezilierea contractului de muncă urmând să fie pe 1oct.Mentionez că am 45 de zile să o contest, zilele lucrate între depunerea dosarului și hotărârea definitivă vor fi luate în calcul acum sau la pensia de drept?
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator

Sigur doriti sa o contestati ?
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator
Carp Mircea a scris pe 08-09-2023:
Sigur doriti sa o contestati ?
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator
Am penalizare 21% acum,am cotizat in plus față de stagiul minim necesar 3 ani,11 luni și 6 zile dar sunt luați în calcul doar anii întregi, respectiv 3ani.Cu zilele lucrate până la venirea deciziei aș trece de 4ani și aș fi penalizată 17,4%.Nu am făcut încă lichidarea la servici
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator
Solutia este urmatoarea:
Legea 263/2010
Art.106
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.
Ceea ce lucrati la acest moment, daca nu anulati decizia va intra doar in calculul pensiei de limita de varsta.
Cand doriti puteti redepune cererea de deschidere drepturi din nou.
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator
Mulțumesc frumos
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.