Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Valorificare stagiu suplimentar

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 12-09-2025
Vizitator
Sunt pensionara limita de vârstă, am lucrat si lucrez după pensionare cu contract de munca ,am solicitat recalcularea - valorificarea perioadei lucrate de la 01.08.2023 la 30 .10.2024,am primit decizia cu mărirea pensiei cu suma de 60 lei,respectiv 40 lei pe
an.Este corect calculul?
Răspunde
 22-09-2025
Vizitator

Pentru a sti daca calculul este corect trebuie cunoscuta valoarea salariului lunar pe perioada pentru care s-a facut recalcularea (mai precis valoarea contributiei lunare catre stat pentru pensie).
Răspunde
 22-09-2025
Vizitator
Daca vi s-a marit numarul total de puncte cu un punct calculul pare sa fie corect deoarece valoarea punctului de referinta este de 81 lei si un punct inmultit cu 81 lei da o majorare a pensiei cu 81 lei.

Depinde cate puncte vi s-au adaugat la numarul total de puncte si care a fost salariul dvs lunar brut in perioada pentru care s-a aplicat recalcularea: salariu lunar brut sub salariul minim pe economie, egal sau mai decat salariul minim pe economie, egal sau mai mare decat salariul mediu pe economie.

Punctele adaugate se inmultesc cu 81 lei cat este valoarea punctului de referinta si astfel se obtine majorarea pensiei (valoarea care s-a adaugat la pensie, cresterea pensiei).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.