Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie de invaliditate nerevizuibila

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 30-08-2012

Buna Ziua.
Sunt nascuta in luna iunie 1957, din 2007 am fost pensionata in baza Legii 19/2000 , in prezent sunt incadrata in pensie de invaliditate gr.II si handicap accentuat, revizuibile anual, cu 34 ani stagiul complet de cotizare.
Va rog sa-mi precizati incepând de la ce data pot sa beneficiez de pensie nerevizuibila si daca se aplica incadrarile pentru varsta standard de pensionare dupa legea in vigoare la data pensionarii(Legea 19-2000) sau legea 263/2010.
Va multumesc.
Răspunde
 27-01-2013
Vizitator

sunt nascuta pe 11-06-1957,am o vechime de munca de 29 ani,4 luni si 13 zile.In prezent sunt pensionata pe caz de boala din 01.09.2009 gr.3. Va rog sa-mi spuneti la ce varsta pot sa ies la pensie de boala nerevizuibila
va multumesc!
Răspunde
 21-03-2013
Vizitator
Sunt nascuta in 28-11-1955 si am o vechime in munca de 25 ani 10 luni 7 zile in conditii de munca normale.
Stagiu potential4 ani 1 luna 23 zile.
Sunt pensionara cu gradul 3 de invaliditate din data de 20-02-2006. Cand am dreptul la pensie de limita de varta ?
Răspunde
 04-06-2013
Vizitator
jeni57 a scris pe 30-08-2012:
Buna Ziua.
Sunt nascuta in luna iunie 1957, din 2007 am fost pensionata in baza Legii 19/2000 , in prezent sunt incadrata in pensie de invaliditate gr.II si handicap accentuat, revizuibile anual, cu 34 ani stagiul complet de cotizare.
Va rog sa-mi precizati incepând de la ce data pot sa beneficiez de pensie nerevizuibila si daca se aplica incadrarile pentru varsta standard de pensionare dupa legea in vigoare la data pensionarii(Legea 19-2000) sau legea 263/2010.
Va multumesc.
Răspunde
 04-06-2013
Vizitator
sunt pensionata pe caz de boala gr 2, am 56 de ani si 3o ani,2 luni si 8 zile vechime doresc sa stiu daca am dreptul la pensie anticipat sau nerevizuibil.vreau sa stiu de ce nu mi s-a luat in calcul vechimea de munca asimilata in perioada 2oo7 - 2010.
Răspunde
 10-12-2014
Vizitator
Buna ziua, amsunt nascut in anul1957, sunt beneficiar de pensie de invaliditate gradul 2, stagiul total de cotizare realizat: 33 ani 5luni 27 zile in conditii normale de munca ( stagiu potential :1an 6 luni 3 zile ), Va rog sa-mi precizati incepând de la ce data pot sa beneficiez de pensie nerevizuibila si daca se aplica incadrarile pentru varsta standard de pensionare dupa legea in vigoare la data pensionarii(Legea 19-2000) sau legea 263/2010.
Va multumesc.
Răspunde
 01-03-2018
Vizitator
pensionat pe caz de boala de 6 ani am lucrat 27 ani dintre care 14 ani si 7 luni grupa 1 cand pot sa ies la pensie de drept
Răspunde
 27-06-2018
Vizitator
sint pensionat pe caz de boala din data de26 octombrie 2016 si am 4 ani grupa 2 cind ma pensionez normal
Răspunde
 25-10-2018
Vizitator
La implinirea varstei de 65 ani daca veti indeplini conditia de stagiu minim de 15 ani.
Răspunde
 11-11-2021
Vizitator
Sunt în pensie de boală din 2010 acum am primit o noua decizie de pensie de invaliditate cod n22 și vreau să știu dacă mai trebuie să merg la comisie
Răspunde
 11-11-2021
Vizitator
Legea 263/2010
Art.79(1) Nu mai sunt supuși revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani față de vârsta standard de pensionare și au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.
(2) Constatarea situațiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) se face numai cu avizul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă.
Răspunde
 11-11-2021
Vizitator
Am fost la comisie pe 08.09 și medicul a zis că-mi face hârtiile pt.pensioare permanenta și dacă se aproba în două luni vine decizia și o venit dar nu știu dacă mai trebuie să merg la comisie că nu scrie nicăieri
Răspunde
 11-11-2021
Vizitator
Virgil 3 a scris pe 11-11-2021:
Am fost la comisie pe 08.09 și medicul a zis că-mi face hârtiile pt.pensioare permanenta și dacă se aproba în două luni vine decizia și o venit dar nu știu dacă mai trebuie să merg la comisie că nu scrie nicăieri
Răspunde
 01-06-2024
Vizitator
Daca primesc prin posta că sunt nerevizuibil mia taeat pensia dau mia dat-o permanent
Răspunde
 26-03-2025
Vizitator
Buna ziua as dori sa stiu la ce vârstă ma pot pensiona de finitiv eu am 55 si jumatate si sunt pensionata cu grad 3 accentuat de 19 ani multumesc mult zi buna
Răspunde
 26-03-2025
Vizitator
Legea pensiilor publice 360/2023

Articolul 68

(1) Pensionarii de invaliditate sunt supuși periodic revizuirii medicale, în funcție de afecțiune, la intervale cuprinse între un an și 3 ani, ***până la împlinirea vârstelor standard de pensionare, la termenele stabilite de medicul expert al asigurărilor sociale.

Articolul 69

(1) Nu mai sunt supuși revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:

a) prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă; (nota noastra - pensionare de invaliditate definitiva);

b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5; (nota noastra - pensionare pentru limita de varsta);

c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani față de vârsta standard de pensionare și au realizat ***stagiul complet de cotizare contributiv, conform prezentei legi.(nota noastra - un stagiu complet de 35 ani care determina pensionarea anticipata).

(2) Constatarea situațiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) se face numai cu avizul INEMRCM, conform listei de afecțiuni ireversibile prevăzute în hotărârea Guvernului pentru aprobarea criteriilor medicale pe baza cărora se face încadrarea în grade de invaliditate, în condițiile art. 63 alin. (1).

(3) Avizul INEMRCM prevăzut la alin. (2) este obligatoriu pentru medicul expert al asigurărilor sociale și va fi pus în aplicare de acesta în termen de 10 zile de la comunicare.

Articolul 72

(1) La data îndeplinirii ***condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate ***devine pensie pentru limită de vârstă stabilită în condițiile prezentei legi, cu valorificarea eventualelor perioade de stagiu de cotizare realizat, conform legii, pe durata pensionării de invaliditate, precum și a perioadelor prevăzute la art. 61 alin. (2).

(2) Transformarea pensiei de invaliditate în pensie pentru limită de vârstă, în condițiile prevăzute la alin. (1), se face ***din oficiu și se acordă cuantumul cel mai avantajos.

(3) Indemnizația pentru însoțitor prevăzută la art. 67 se menține și pe durata acordării pensiei pentru limită de vârstă.

(4) În situația în care pensionarii de invaliditate îndeplinesc condițiile pentru obținerea unei pensii anticipate, aceștia ***pot opta între pensia de invaliditate și pensia anticipată.
Răspunde
 26-03-2025
Vizitator
Pensionarea anticipata prevazuta la art.72 alin.4 din legea pensiilor 360/2023 se transforma din oficiu in pensie de limita de varsta la implinirea de catre pensionar a varstei standard de pensionare prevazuta in anexa 5 din legea 360/2023.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.