Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Afecteaza pensia de invaliditate indemnizatia de handicap si asistentul personal?

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 03-04-2013
Vizitator
Buna..sunt asistent personal al persoanei cu handicap grav...
De curand am aflat ca persoana cu handicap..in speta..fiica mea,avand handicap grav,iar eu,asistentul ei personal...are dreptul si la pensie de invaliditate.
Mentionez ca fiica mea are indemnizatia de handicap grav de 202 + 91 lei,iar eu,salariu de asistent personal de 610 lei.
Afland si despre dreptul la pensia de invaliditate pentru fiica mea,am depus actele la Comisia medicala judeteana pentru evaluare si incadrare in grad invaliditate.
In urma evaluarii dosarului ,s-a stabilit ca se incadreaza in grad grav de invaliditate.
Intrebarea mea este... daca incadrarea in grad grav invaliditate afecteaza cumva indemnizatia ei de handicap sau angajarea mea ca asistent personal(decizie a Comisiei de incadrare in grad handicap).
Va rog,cine poate sa ma ajute cu lamuriri.
Multumesc.
Răspunde
 16-07-2013
Vizitator

nu cred ca are cum sa afecteze pensia de handicap, pensia de invaliditate!!!
Răspunde
 03-09-2014
Vizitator
Pensionarii incadrati in gradul I de invaliditate au dreptul, in afara pensiei, si la o indemnizatie pentru insotitor, in cuantum fix. Indemnizatia pentru insotitor este in cuantum egal cu 80% din valoarea unui punct de pensie, stabilita anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Răspunde
 21-01-2015
Vizitator
Pensia de invaliditate nu afecteaza indemnizatia de handicap sau cea ptr. asistentul personal, acestea din urma nefiind considerate venituri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.