Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Indemnizatie insotitor

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 24-08-2013

Buna ziua. am nevoie de putin ajutor.
Este vorba de mama mea , in varsta de 55 ani. am obtinut in iulie a.c un certificat de incadrare in grad de handicap, cod handicap: 4, grav, cod boala h54 grav, cu indemnizatie de insotitor, permanent.
ea fiind nevazatoare are nevoie de insotitor permanent dar pe certificat nu este specificat asta. cum trebuie sa procedez mai exact ca eu sa devin legal insotitoarea ei? la primaria de care aparin nu am primit raspunsuri concrete si nici un fel de indrumare.din contra mi s-a spus ca trebuie sa merg la comisia de expertiza ptr un alt certificat. pe scurt m-au plimbat de mi s-a acrit. ce inseamna mai exact indemnizatia de insotitor? si ce presupune "insotitor" ? am vazut pe certificat mentionat si rubrica "cu asistent personal" ..care evident era taiata. daca pot deveni insotitor legal, ce anume acte imi trebuiesc?
acum ca am primit certificatul de handicap cum procedez ptr a primi pensia ? trebuie sa mai fac anumite demersuri sau ..?
aceasta pensie ptr handicap se poate primi pe card (mama mea avand deja un card ptr pensia de invaliditate)?. eu stand permanent cu ea nu ma pot deplasa la oficiul postal (toti locuitorii cartierului merg la o.p ptr a-si ridica pensii/scrisori etc.. ptr ca nu exista postas care sa ajunga aici )
Apreciez orice fel de informatie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.