Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie handicap accentuat

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 29-10-2013

Suntem un institut bugetar si avem un salariat cu handicap accentuat si cumuleaza cu pensia de invaliditate . Intrebarea noastra este daca mai are acest drept la cumul?Multumim.
Răspunde
 31-10-2013
Vizitator

Art 114/Legea pensiilor
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:

e) pensionarul de invaliditate, încadrat în gradul I sau II, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;
f) pensionarul de invaliditate, încadrat în gradul III, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I sau II, depăşind jumătate din programul normal de lucru al locului de muncă respectiv;
Răspunde
 12-01-2014
Vizitator
Am 23 de ani vechime de lucru, am lipsa un ochi iar celalalt 50% vizualizare cu glezna dreapta cu 4 tije in ea, in anul 2011 mi s-a descoperit o boala netratabila ''ceroza hepatica'' mergand la lucru inca 2 ani de zile pentru necesitatile familiei mi s-a agravat mai tare boala stand in concediu medical 183 de zile dupa lege.
As dori sa stiu in care articol al legi pensiilor de boala ma incadrez.
Răspunde
 28-02-2014
Vizitator
eu am gradul 2 de invaliditate accentuat ,pot beneficia si de pensie de handicap..
Răspunde
 15-03-2014
Vizitator
Popa Zosim Florin a scris pe 12-01-2014:
Am 23 de ani vechime de lucru, am lipsa un ochi iar celalalt 50% vizualizare cu glezna dreapta cu 4 tije in ea, in anul 2011 mi s-a descoperit o boala netratabila ''ceroza hepatica'' mergand la lucru inca 2 ani de zile pentru necesitatile familiei mi s-a agravat mai tare boala stand in concediu medical 183 de zile dupa lege.
As dori sa stiu in care articol al legi pensiilor de boala ma incadrez.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.