Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie anticipata

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 26-03-2014
Vizitator
Buna ziua! Am 56 de ani impliniti la data de 15 februarie 2014, am o vechime in munca de 39 de ani. Am fost angajata la data de 01 noiembrie 1975 pana in prezent. Cand ma pot pensiona anticipat fara penalizare. Va multumesc !
Răspunde
 14-07-2014
Vizitator

sunt pensionata anticipat si doresc cu pensie de 700 lei .Doresc sa lucrez doua ore,este legal?
Răspunde
 14-07-2014
Vizitator
m-am pensionat anticipat cu o pensie de 700 lei.,acumn 2 luni,pot lucra 2 ore?
Răspunde
 27-08-2014
Vizitator
Pensia anticipată se acordă asiguraţilor care au depăşit stagiul complet de cotizare – 32 de ani, cu cel puţin opt ani. Aşadar, persoanele care au muncit aproximativ 40 de ani pot să dobândească dreptul la pensie anticipată cu cinci ani mai devreme decât limita de vârstă: 65 de ani în cazul bărbaţilor şi 63 de ani în cazul femeilor.
Cei care obţin dreptul la pensie anticipată nu pot cumula pensia cu alte venituri, iar în cazul în care au obţinut dreptul la pensie şi reuşesc să se angajeze, vor fi nevoiţi să-şi suspende dreptul până la împlinirea vârstei standard de pensionare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.