Ești aici > Forum > Legea pensiilor

La iesirea anticipata partial este obligat angajatorul sa nu desfaca contractul pana apare Decizia d

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 16-06-2014
Vizitator
Prin tot felul de metode angajatorul face presiuni da ies la pensie anticipata cu 16 luni inainte de implinirea vardtei de 65 ani. Am depus o asemenea cerere dar si dosarul la casa de pensii.
Pot sa anulez cererea de pensionare anticipata ? Ce consecinte pot avea din partea patronului in acest caz ? Daca imi desface contractul de munca din acest motiv am vreo sansa de castig ?
Poate sa imi desfaca contractul de manca dupa depunerea dosarului de pensionare anticipata partial fara sa mai astepte decizia de pensionare fara acordul meu ?
Răspunde
 18-06-2014
Vizitator

Am 41 de ani de munca si varsta de 56 de ani .Am depus cererea de pensionare in 15 februarie pentru pensie anticipata si am primit decizia de pensionare pe 15 aprilie.
Intrebarea mea consta in:
Primesc pensia de la data cand mi a iesit decizia sau de la data cand am primit decizia si am icetat activitatea adica 15 aprilie 2014.Mentionez ca am fost indrumat sa lucrez de cei de la casa jud de pensii pina la iesirea deciziei.
Răspunde
 06-07-2014
Vizitator
Sunt nascuta la 28. 09.1955,angajata la 1 .09.1975 in functia de educatoare, cu o vechime in invatamant de 39 ani la 31.08. 2014.As dori sa ies la pensie anticipat incepand cu 1.09.2014, si ma intereseaza daca voi fi penalizata. Multumesc !
Răspunde
 08-07-2014
Vizitator
Sunt nascuta pe 19.09.1963. Am 28 ani de munca. Cand pot beneficia de pensie anticipata?
Va multumesc.
Răspunde
 04-08-2014
Vizitator
ene claudia a scris pe 06-07-2014:
Sunt nascuta la 28. 09.1955,angajata la 1 .09.1975 in functia de educatoare, cu o vechime in invatamant de 39 ani la 31.08. 2014.As dori sa ies la pensie anticipat incepand cu 1.09.2014, si ma intereseaza daca voi fi penalizata. Multumesc !
Răspunde
 21-08-2014
Vizitator
Pensia anticipată se acordă asiguraţilor care au depăşit stagiul complet de cotizare – 32 de ani, cu cel puţin opt ani. Aşadar, persoanele care au muncit aproximativ 40 de ani pot să dobândească dreptul la pensie anticipată cu cinci ani mai devreme decât limita de vârstă: 65 de ani în cazul bărbaţilor şi 63 de ani în cazul femeilor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.