Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensia pe caz de boala

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 09-10-2014
Vizitator
Buna ziua.Tatal meu,in varsta de 50 de ani,a suferit in urma cu 2 ani o accidentare a soldului stang,iar prin urmare,acum are proteza de sold.In urma cu 1 an,a mai avut un accident la mana stanga si nu poate misca 3 degete.Acum munceste,dar mai greu.Se incadreaza la vreun criteriu de pensionare pe caz de boala?Mai mentionez faptul ca are si 30 de ani vechime in munca.Daca stie cineva cum ar trebui sa procedam,va rog,dati-mi un sfat.Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Răspunde
 30-10-2014
Vizitator

Cei care si-au pierdut capacitatea de munca datorita unei boli obisnuite sau unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate, daca indeplinesc stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta. Vand in vedere ca tatal tau are 50 de ani si 30 de ani de munca se incadreaza.
La stabilirea pensiei de invaliditate asiguratilor li se acorda un stagiu potential, determinat ca diferenta intre stagiul complet de cotizare si stagiul de cotizare realizat efectiv pana la data incadrarii intr-un grad de invaliditate
Răspunde
 04-06-2017
Vizitator
am 63 de ani, ,am 24 ani si o luna, din 1997 am fost pensionat pe caz de boala cu gradul 2,, pina in2015 apoi mi sa dat gradul 3 DORESC SA AFLU CAND POT FI PENSIONAT DE DREPT? VA MULTUMESC MULT Orasul iasi romania.

ciurdeamihai
Răspunde
 04-06-2017
Vizitator
La 65 de ani.
Răspunde
 04-06-2017
Vizitator
Pentru

andreea

Toate detaliile legate de pensia de invaliditate le gasiti aici:

https://www.cnpp.ro/pensia-de-invaliditate
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.