Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Citez: nu va putem finaliza dosarul de pensie

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 06-08-2015
Vizitator
Am depus dosar de pensionare luna aprilie 2015.Am primit o carte postala in care mi se cere ,,decizia de incetare a pensionarii,,din 1989 (pensionat sase luni invaliditate gr.2).Casa de pensii (Y) a cerut prin fax casei de pensii (Z) dosarul din acea perioada.Nu au primit nici-un raspuns.Au mai trimis un al doi-lea fax,nimic,...Am fost eu personal la casa de pensii (Z),cu o cerere si o imputernicire de la casa de pensii (Y),aici intradevar m-a ajutat o dn.sefa,si a vorbit cu arhivarul sa-mi rezolve problema.Nu s-a rezolvat,in arhiva au dosare numai incepand cu anul 2000.Am cerut o negatie la unul din ghisee,mi-au zis ca nu se poate asa ceva.Am fost din proprie initiativa la spitalul unde am fost operat in 1989,la arhiva,nici ei nu-l mai au.M-am intors,si am explicat casei de pensii (Y).Mi-au raspuns,citez: in acest caz nu va putem finaliza dosarul,ne trebuie acea decizie.Am intrebat: eu ce fac ?...Raspuns: Nu stim,mai asteptati,sa vedem... Mentionez: in dosarul depus de mine se gasesc alte acte medicale doveditoare de acea perioada de pensionare 1989,data la care a fost emisa,data la care s-a incheiat pensionarea,suma acordata pe perioada pensionarii,data la care m-am reangajat,toate datele din acele ,,hartii"medicale coincid cu cele din cartea de munca... Unde pot cauta acea decizie,ce pot face in continuare ??? Multumesc anticipat
Răspunde
 11-08-2015
Vizitator

Am depus dosar de pensionare invaliditate gr.3 in luna aprilie 2015.Am primit o carte postala in care mi se cere ,,decizia de incetare a pensionarii,,din 1989 (pensionat si atunci sase luni invaliditate gr.2).Casa de pensii sector (Y) la care am depus dosarulde pensionare, a cerut prin fax casei de pensii sector (Z) dosarul din acea perioada 1989.Nu au primit nici-un raspuns.Au mai trimis un al doi-lea fax,nimic,...Am fost eu personal la casa de pensii sector (Z),cu o cerere si o imputernicire de la casa de pensii (Y). Aici intradevar m-a ajutat o dn.sefa,si a vorbit cu arhivarul sa-mi rezolve problema.Nu s-a rezolvat,in arhiva au dosare numai incepand cu anul 2000.Am cerut o negatie la unul din ghisee unde am fost trimis, mi-au zis ca nu se poate asa ceva.Am fost din proprie initiativa la spitalul unde am fost operat in 1989,crezand ca poate gasesc ceva care m-ar putea ajuta.Nimic.Am fost apoi la intreprinderea care m-a reangajat dupa pensionarea din 1989,mi-au gasit in dosar, nu o decizie,ca nume,ca antet, ci o trimitere de la CONSILIUL POPULAR AL JUDETULUI-DIRECTIA PENTRU PROBLEME DE MUNCA SI OCROTIRI SOCIALE,iar dedesubt scrie...CABINETUL DE EXPERTIZA MEDICALA......CITEZ: a fost expertizat medical si s-a constatat ca are capacitate de munca.de la 1 aprilie 1990 va relua activitatea cu program normal. M-am intors,si cu aceasta ,, hartie" si am explicat casei de pensii (Y).Mi-au raspuns,citez: nu este ceea ce ne trebuie noua si in acest caz nu va putem finaliza dosarul,ne trebuie acea decizie.Am intrebat: eu ce fac ?...Raspuns: Nu stim,mai asteptati,sa vedem... Mentionez: in dosarul depus de mine se gasesc alte acte medicale doveditoare de acea perioada de pensionare 1989,data la care a fost emisa,data la care s-a incheiat pensionarea,suma acordata pe perioada pensionarii,data la care m-am reangajat,toate datele din acele ,,hartii"medicale coincid cu cele din cartea de munca... Unde pot cauta acea decizie,ce pot face in continuare ??? Multumesc anticipat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.