Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie de invaliditate

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 02-03-2017
Vizitator
Buna ziua! Sunt pensionata pe caz de boala din 2010(sechele poliomielita membru inferior), pe baza certificatului de handicap, grad 3, merg la comisie anual, desi boala este ireversibila, cu debut la varsta de 6 luni ( dovedit cu acte medicale). Pe decizia medicala, la data ivirii invaliditatii, s-a trecut data pensionarii, nu au vrut sa i-a in considerare actele medicale din copilarie, spunand ca nu-i intereseaza. Am contestat data ivirii invaliditatii abia anul trecut, in februarie a. c. am fost la comisia superioara de munca Galati, dar nici aici nu au tinut cont de diagnostic si debutul bolii. As fi vrut sa optez pentru pensia de urmas de la tatal meu, interesandu-ma in prealabil la Casa de pensii, acolo mi s-a spus ca am dreptul la pensie de urmas,daca se modifica data ivirii invaliditatii, care sa ateste ca sunt cu aceasta boala inainte de 16 ani. Curios este faptul ca in toate actele medicale depuse la dosar se specifica debutul bolii, iar pe decizia medicala e trecuta data cand s-a intocmit documentarul medical, inainte de pensionare. Pe cale amiabila am incercat sa spun ca boala nu a aparut cu o saptamana inainte de pensionare, asa cum reiese din acte, dar medicul expert a tipat la mine, acelasi lucru s-a intamplat si la comisia de la Galati, spunand ca ce castig daca schimba data. Nu m-au lasat sa vorbesc, am vrut sa spun ca sunt in contradictie certificatul de handicap, unde se recunoaste debutul bolii, si decizia medicala. Ei spun ca handicapul e una, invaliditatea alta. dar invaliditatea nu e data de handicap? Daca nu era handicapul fizic nu era nici invaliditatea ( in cazul meu). Intrebarea mea este:: pot sa optez pentru pensia de urmas? La Casa de pensii mi s-a spus ca da, la comisia medicala mi s-a spus ca am fost mintita, ca sa scape de mine. Pe cine sa cred? Legea nu este foarte clara in aceasta situatie, spune ca are dreptul la pensie de urmas copilul cu orice grad de invaliditate, cu conditia sa fie aparuta inainte de 16 ani, dar nu se specifica daca poate sau nu opta pentru pensia de urmas. Va multumec!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.