Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Pensie de invaliditate cu handicap de gradul 1 pentru persoane cu domiciliul in strainatate

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 25-02-2019
Vizitator
Buna ziua, eu am trimis dosarul de pensionare pentru handicap de gradul 1 fiind diagnosticat cu cancer de grad 3- carcinom urothelial - operat de vezica si prostata si locuiesc in Canada. Am lucrat 25 de ani in Romania si conform legii si a procedurilor comune intre Canada si Romania, pot beneficia si de pensia de invaliditate aferenta conform anilor lucrati si cotizati in Romania precum si de cea din Canada. Am doua intrebari:
1. Am discutat cu o persoana din Romania cu exact acelasi diagnostic, tratament si operatie, care e incadrat la handicap de gradul 1. - Este posibil sa nu se dea aceeasi rezolutie pentru acelasi diagnostic, adica eu sa nu primesc aceeasi incadrare?
2. Daca se acorda gradul 1 de handicap-ceea ce presupune si plata unui insotitor, va plati statul roman si pentru insotitor chiar daca eu nu locuiesc in Romania? Care este legea pentru aceasta situatie? In fond, faptul ca acum locuiesc in alta tara nu ar trebui sa influenteze aceasta decizie, intrucat mi-am platit cotizatiile si am lucrat atata vreme cat am trait acolo.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.