Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Recalcularea pensiei mele , aportul cantitativ la valoarea pensiei mele , sumele platite de mine la

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 11-08-2019
Vizitator
1.) - AM IESIT LA PENSIE ANTICIPATA LA CERERE PE DATA DE 01 SEPT 1018,DUPA O VECHIME DE 42 ANI , LA VARSTA DE 63 ANI . IN CURSUL ACESTOR ANI , AM AVUT GRUPA B DE MUNCA 4 ANI , CARE NU AU FOST INCLUSE IN CALCULAREA PUNCTULUI DE PENSIE . SE VA REVENI LA CALCUL PE BAZA NOULUI LEGE ? 2.) - SIM ULTAN AM LUCRAT CA BUGETAR, SI AM AVUT P.F.A. CAND AM IESIT LA PENSIE ANTICIPATA , AUTOMAT AM RENUNTAT SI LA PFA PE BAZA LEGILOR ACTUALE. DAR AM PLATI DIN ANUL 2015 PANA LA 2018 CASS DUPA CUM AU VARIAT CIFRELE DE AFACERI IN ACESTI ANI CATRE A.N.A.F. NU STIU DACA ECESTE SUME AU FOST LUATE IN CONSIDERARE LA CLCULAREA PUNCTULUI DE PENSIE , CARE MOMENTAN ESTE DE 1,3600. INTRBARE : SE POATE AFLA , SI DE UNDE ACESTE INFORMATII ? MULTUMESC PTR. RASPUNS , CU RESPECT DE LA M . CIUC .
Răspunde
 11-08-2019
Vizitator

Cand veti implini varsta standard de 65 de ani, pensia anticipata se va transforma in pensie pentru limita de varsta.

Pensia pentru limita de varsta va fi calculata (ca si cea anticipata) in functie de contributiile pe care dvs le-ati platit la stat (CASS), deci in functie de anii de cotizare.

Daca ati lucrat si dupa data pensionarii anticipate sau daca veti lucra de acum incolo (si dupa data pensionarii pentru limita de varsta) aveti dreptul sa cereti recalcularea pensiei pentru perioada lucrata in care ati platit contributii de asigurari sociale, deci pentru stagiile de cotizare realizate ulterior dupa data pensionarii, conform art.107 alin.4 din Legea 263/2010.
Răspunde
 11-08-2019
Vizitator
Stagiile de cotizare realizate dupa data pensionarii anticipate se includ in cuantumul pensiei la data pensionarii pentru limita de varsta, iar stagiile de cotizare (perioadele in care ati platit contributii la stat) realizate dupa data pensionarii pentru limita de varsta se includ in cuantumul pensiei in urma recalcurarii conform art.107 alin.4 din Legea 263/2010.
Răspunde
 11-08-2019
Vizitator
Rectific: CAS - contributii de asigurari sociale (pentru pensii), nu CASS - contributii de asigurari sociale de sanatate.
Răspunde
 12-08-2019
Vizitator
***Pensia pentru limita de varsta va fi calculata (ca si cea anticipata) in functie de contributiile pe care dvs le-ati platit la stat (CAS), deci in functie de anii de cotizare.
Răspunde
 13-08-2019
Vizitator
multumesc pentru raspuns ( da , cas , nu cass (: )
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.