Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Anulare penalizare pt deciz pens partiala

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-10-2019
Vizitator
Buna ziua. As dori un raspuns referitor la : in ziua de 18 iulie 2019 am depus dosarul de pensionare pt pensie anticipata fara penalizare - decizia ajunge in data de 17 oct 2019 cu pensie anticipata PARTIALA cu stagiul de cotizare de 40 ani si 19 zile, Penalizata fiind cu 6,6 , adica 100 de lei in fiecare luna, timp de 4 ani pina la virsta de 62 ani - si asta doar pentru 4 zile lipsa dintr-o luna ). Intre timp eu AM MAI LUCRAT 3 luni de la depunerea dosarului, deci in prezent am stagiul complet de cotizare de 40 ani si o luna si m-as incadra la pensie ant .fara penalizare. In momentul in care voi duce incetarea contractului , voi anexa si ADEVERINTA CARE DOVEDESTE CA TIMP DE 3 LUNI AM PLATIT CONTRIBUTIA. Se ia in calcul aceasta si se reface Decizia sau trebuie sa ajung in instanta ? VA MULTUMESC !
Răspunde
 27-10-2019
Vizitator

H.G.257/2011
Art.51
Stagiul de cotizare realizat în perioadele în care titularul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parțiale contribuie la sistemul public de pensii, având plata pensiei suspendată, potrivit legii, poate fi valorificat numai la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă.

Aveti urmatoarea varianta:
Legea 263/2010
Art.106
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.

Apoi, puteti redepune dosarul.
Răspunde
 27-10-2019
Vizitator
Va multumesc foarte mult, exista o solutie. Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.