Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Recalcularea pensiei

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 04-01-2020
Vizitator
Bună! Se poate cere o recalculare a pensiei, în cazul în care unchiul meu, după 42 de ani de munca are o pensie de 1100?
Răspunde
 04-01-2020
Vizitator

Legea 263/2010
Art.107
(1) În situația în care, ulterior stabilirii și/sau plății drepturilor de pensie, se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
Răspunde
 05-01-2020
Vizitator
Exista un timp limita pentru a cere recalcularea pensiei?
Răspunde
 05-01-2020
Vizitator
Dupa cum scrie in art de mai sus ,,ulterior stabilirii drepturilor la pensie’’, atata timp cat e valabila legea actuala (oricum continutul acestui articol se regaseste si in noua lege 127/2019, care intra in vigoare in sept 2021 si o inlocuieste pe aceasta, 263/2010), se poate cere recalculare invocand chiar acest art, 107/lg263/2010.
Pentru ca am trecut prin astfel de ,,nevoi’’(am fost nevoit sa ma lamuresc si eu pe net) pot sa va precizez:
1-recalcularea ceruta de pensionar pe baza doc deja existente la dosar (fara a prezenta noi doc de valorificare) se numeste revizuire prin care se face o revizuire a dosarului si a calculelor;
2- recalcularea ceruta de pensionar pe baza de noi doc adaugate la dosar (noi stagii de munca postpensionare, noi adeverinte, etc), care se cheama chiar ,,recalculare’’..
Precizez ca astfel de explicatii le-am cules din texte de specialitate. Oricum ambele recalculari pot fi cerute de pensionar, cu invocarea art de mai sus 107/lg263/2010.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.